Cartier Santos Watches For 2018 Will Be A Hit With Buyers

Bij SIHH 2018 positioneert perfecte Cartier-horloges de Santos-collectie als een van hun belangrijkste hoogtepunten voor 2018 (debuteerde op aBlogtoWatch hier). Dat betekent dat het Parijse merk zojuist een vernieuwde versie heeft uitgebracht van een van de beroemdste horlogetenten aller tijden – geboren in een tijd toen het polshorloge een baby was in de vroege 20e eeuw. De 2018 Santos-collectie bevat veel spannende nieuwe dingen voor een van goedkope Cartier horloges belangrijkste horecacollecties – en ook een nieuwe reden om interesse te hebben in een echte klassieker. Ik kan moeilijk zeggen dat Cartier de Santos heeft verbeterd – omdat ik nog steeds het gevoel heb dat de modellen van de uitgaande generatie behoorlijk speciaal zijn. Dat gezegd hebbende, heeft Cartier de Santos zeker gemoderniseerd en heeft een belangrijk deel van hun merkkarakter een beroep gedaan op een nieuwe groep horloge-kopers.


Cartier was erg enthousiast om de verschillende modellen in kopen luxe horloges de nieuwe Santos-collectie met ons te delen. De Santos komt in een paar stijlen, evenals twee kastgroottes. Er is de 35,1 mm brede, 41,9 mm lug-to-lug, en 8,83 mm dikke “Medium” Santos waarvan kopieer Cartier-horloges vooral vrouwen is, en dan de 39,8 mm brede, 47,5 mm lug-to-lug en 9,08 mm dikke ” Grote “Santos”, dat is wat de meeste mannen willen. Afgezien van het verschil in zaakgrootte, is er nog een verschil tussen de Medium en Large Santos-cases dat er een datumvenster op de wijzerplaat staat. Het is afwezig in het kleinere model en bestaat op de 6 uur positie op de wijzerplaat van het grotere model.


De zaak Santos is volledig opnieuw ontworpen door koop Cartier horloges . Het meest opvallende aan de bijgewerkte Santos is hoeveel het is afgeslankt. De vorige iteratie voor mannen werd de Santos 100 of Santos XL genoemd. Het was dezelfde ruwe grootte van ongeveer 38 mm, maar voelde groter vanwege de grotere dikte van de behuizing. Er was een welkome mannelijkheid voor de dikkere, oudere modellen, maar de nieuwe zijn duidelijk meer indrukwekkend vanuit een technisch oogpunt, en de dunner formaat betekent dat de Santos opnieuw een uitstekende keuze is voor dameshorloges.

Waterbestendig tot 100 m, verkoop Cartier horloges biedt nu ook magnetische weerstandskwaliteiten voor de Santos. Hoewel dit meer met de beweging te maken heeft dan de zaak. Toegewijden van het horloge van Santos zullen onmiddellijk zien dat, hoewel de algemene presentatie van de 2018 Santos vergelijkbaar is met eerdere versies, er veel veranderingen zijn. Het meest visueel voor de hand liggende aspect (afgezien van de verhoudingen in de behuizing) is wellicht de ring. Het is niet langer volledig vierkant, maar heeft nu “lippen” aan de boven- en onderkant, die zijn ontworpen om de rand met het armbandontwerp visueel te verbinden. Meer over de armband binnenkort. De nieuwe ring zal zeker een hit worden, maar ik kan zeker begrijpen dat sommige mensen de voorkeur geven aan het ontwerp in de vorm van een vierkante rand.

De Santos zouden geen Santos zijn zonder schroeven in de ring en armband. Dit is een element waarmee Cartier niet rommelde, wat een goede zaak is. Geboren in een tijd dat de bouw van metaalconstructies populair werd, was het een punt van moderne industriĆ«le trots om blootgestelde schroeven te hebben op veel artikelen uit de vroege 20e eeuw – waaronder sommige horloges zoals de replica Cartier horloges Santos.
Cartier houdt de leesbaarheid zeer hoog op de nieuwe Santos-horloges omdat deze het gebruik van een witte wijzerplaat met zwarte markeringen en geblauwde stalen wijzers behoudt. Ik heb het gevoel dat valse Cartier-horloges in de toekomst meer kieskleuren zal introduceren, maar ik betwijfel of een van deze kleuren net zo leesbaar is als deze combinatie van kleur en textuur. De blauwe kleur van de handen wordt gecomplimenteerd door de blauwe spinel-cabochon in de kruin. Cartier is al een tijdje gestopt met het gebruik van saffier kristallen voor de kroon cabochons met uitzondering van hun echt high-end stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *