IWC Aquatimer eeuwigdurende kalender Digitale datum-maandeditie ’50 jaar aquatimer ‘horloge in nieuw materiaal’ Ceratanium ‘

Zwitserse horlogemakers IWC zijn bekend bij verzamelaars voor de horloges die ze hebben geproduceerd voor verschillende legers zoals de Britse Royal Air Force. Het DNA van deze historische militaire ontwerpen is nog steeds aanwezig in de collectie van IWC, het meest prominent in de serie van de Big Pilot en de Mark XVIII van de piloot, beide met militaire stijl, luchtvaartgeoriënteerde stukken. Nu heeft IWC een reeks speciale edities van deze modellen uitgebracht, de Mark XVIII Heritage en Big Pilot’s Heritage, allemaal verkrijgbaar in nieuwe materialen en uitgerust met verschillende kalibers van verschillende specificaties.

 IWC Mark XVIII Heritage & Big Pilot's Watch Heritage Horloges Watch Releases
IWC Mark XVIII Heritage & Big Pilot’s Watch Heritage Horloges Watch Releases

Beginnend met de IWC Big Pilot’s Watch Heritage, is het nieuwe stuk redelijk vergelijkbaar met vorige Big Pilot’s Watches met uitzondering van case materiaal, dat nu ofwel brons of titanium is, en de opname van het zeer indrukwekkende IWC 52110 interne productie kaliber. IWC’s automatische opwindmachine 52110 beschikt over een onvoorstelbare 168 uur (zeven dagen)  IWC replique montres gangreserve, Côtes de Genève en perlage afwerking, en 31 juwelen, allen tikken mee op 28.800 trillingen per uur (4Hz) binnenkant van een zachte ijzeren binnenhoes om magnetische velden te weerstaan in luchtvaartmilieus. Het standaard 51111 kaliber van de Big Pilot heeft meer juwelen op 42, maar slaat op aanzienlijk trager 21.600 trillingen per uur (3 Hz). Anders blijven de behuizing van 46,2 mm, de kenmerkende kroon en de vintage geïnspireerde leren riem hetzelfde als de vorige Big Pilot’s.

 IWC Mark XVIII Heritage & Big Pilot's Watch Heritage Horloges Watch Releases
IWC Mark XVIII Heritage & Big Pilot’s Watch Heritage Horloges Watch Releases

Voor degenen met meer regelmatige polsen en bankrekeningen, heeft IWC ook de Mark XVIII geproduceerd in een speciale Heritage-editie. De Mark XVIII Heritage van de nieuwe IWC Pilot behoudt de wijzerplaat en wijzers in de vliegtuigstijl en de bescheiden behuizing van 40 mm van eerdere modellen. Nieuw is het gebruik van titanium als een case-materiaal dat het stuk een utilitair gevoel geeft, evenals een veel lichter totaalgewicht. De opname van IWC’s 35111 kaliber onderscheidt dit nieuwe replica-horloges kopen model ook van zijn voorgangers en hoewel het geen volledig in-house kaliber is zoals dat van de Heritage Big Pilot’s, is het nog steeds een 25-edelsteenbeweging op basis van de Sellita SW300 in tegenstelling tot naar de 21-juwelen, ETA 2892 basisbeweging gevonden in de standaard IWC Mark XVIII. Een iets minder indrukwekkend kaliber zoals de 35111 met een meer benaderbare 42-uurs gangreserve helpt ook om de prijs enigszins redelijk te houden.

 IWC Mark XVIII Heritage & Big Pilot's Watch Heritage Horloges Watch Releases
IWC Mark XVIII Heritage & Big Pilot’s Watch Heritage Horloges Watch Releases

Deze nieuwe toevoegingen aan de IWC Heritage-collectie helpen om een ​​eerder angstaanjagende verzameling qua fysische afmetingen af ​​te ronden. De Heritage Big Pilot’s 48 en 55, die vorig jaar werden uitgebracht, zijn waarschijnlijk niet te dragen voor bijna iedereen behalve professionele bodybuilders en piloten die van plan zijn het horloge buiten een flight jacket te dragen. Het lijkt erop dat IWC heeft geprobeerd de horloges van hun Heritage-loods overal toegankelijker te maken met de IWC Mark XVIII Heritage nu beschikbaar in titanium als referentie IW327006 maar nog steeds op een gemiddeld prijsniveau en de IWC Big Pilot’s Watch Heritage voor meer haute uurwerkbenadering in nieuwe materialen (titanium is referentie IW501004 en brons is IW501005) en in een maat die tenminste enkele mensen kunnen aantrekken.

One thought on “IWC Aquatimer eeuwigdurende kalender Digitale datum-maandeditie ’50 jaar aquatimer ‘horloge in nieuw materiaal’ Ceratanium ‘

  1. Felix

    Dit artikel is erg nuttig voor mij.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *