Omega Speedmaster Moonwatch Professional ‘Tokyo 2020’ Limited Edition horloges hands-on

Met het einde van een Olympische Spelen komt de Meradise deluge voor de volgende en nog steeds met nog twee jaar te gaan, is Olympic Official Timekeeper Omega Speedmaster horloges  al begonnen aan het “aftellen”. Mijn gok is echter dat deze Omega Speedmaster Moonwatch Professional “Tokyo 2020” “Limited Editions zijn enkele van de mooiste horloges in verband met de komende Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio, Japan. In totaal vijf varianten verwijzen naar de vijf ringen van het Olympische logo met de kleuren van hun bezels en andere hoogtepunten. Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.

Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.
Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.

Omega is sinds 1932 officiële tijdwaarnemer voor de Olympische Spelen en ik adviseer dit gedetailleerde overzicht van de geschiedenis van de Olympische geschiedenis van Omega in de tijdwaarneming voor veel meer over de coole geschiedenis van Omega’s rol in de Olympische Spelen. Gebaseerd op eerdere horloges voor de Spelen, kunnen we op zijn minst speculeren over de algemene aanpak van Omega in de toekomst. Net als bij deze collectie met vijf horloges deed Omega een soortgelijk thema met vijf Seamaster-modellen (hands-on hier) voor de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea, in de kleuren van de Olympische ringen. We kunnen waarschijnlijk ook nog een paar Olympische horloges verwachten, nog dit jaar, bijvoorbeeld in de kleuren van de vlag van het gastland (misschien wel het Planet Ocean PyeongChang 2018 Olympische horloge), maar laten we nu eens kijken naar de kleurrijke Moonwatches op hand.

Drie van de vijf nieuwe Omega Speedmaster Moonwatch Professional “Tokyo 2020” horloges zijn allemaal van staal en twee zijn “tweekleurig” met 18k Sedna (Omega’s eigen geheime recept voor rosé goud) of 18 karaat geel goud. De specificaties zijn bekend als een gebruikelijke iteratie van de moderne Speedmaster, met een 42 mm hoes (50 m waterbestendig) en de met de hand gewonden Omega 1861 chronograaf binnenin (3 Hz, 48-uur gangreserve). Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige “doosvormige” kristal – dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.

Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige "doosvormige" kristal - dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.
Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige “doosvormige” kristal – dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.

De blauw-geel-zwart-groen-rood van de Olympische ringen worden eerst weerspiegeld in de aluminium bezels (keramische of Omega’s “Liquidmetal” zou leuk geweest zijn) van de verschillende horloges. Om geel te vertegenwoordigen, ging Omega echter met een zwarte rand en geel goud op de referentie 522.20.42.30.01.001-versie. Kortom, elke versie is naar mijn mening op zijn eigen manier aantrekkelijk. De volledig blauwe referentie 522.30.42.30.03.001 heeft een soort van “omgekeerde panda wijzerplaat” in tegenstelling tot zwart met een “echte panda wijzerplaat” – wat betekent een witte wijzerplaat met zwarte subdials, die extreem populair is maar nog steeds verrassend ongewoon op moderne horloges ondanks alle recente vintage opwekkingen. De panda, referentie 522.30.42.30.04.001, is misschien mijn favoriet.

De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand
De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand

De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand, gouden hoogtepunten van Sedna en een gezandstraalde lichtgrijze wijzerplaat. Hoe meer kleuren u combineert op een schaal, hoe moeilijker het kan zijn om het te laten werken, en hier heeft Omega er door mijn telling maar liefst vijf gebruikt, wat de meest potentieel opzichtige optie opleverde. Ten slotte is de referentie 522.30.42.30.06.001 met een rode rand en alle witte wijzerplaten misschien wel de meest direct opvallende van de vijf. Ongeacht andere kleuroverwegingen hebben alle vijf de modellen een rode Speedmaster-tekst en een bijpassende rode secondewijzer met chronograaf. Omega zegt dat het Ω-logo op een goudkleur is afgestemd op de highlights of case-materialen van elk model met betrekking tot de Olympische gouden medaille – dat is geel of Sedna en wit goud voor de volledig stalen modellen.

OMEGA SEAMASTER AQUA TERRA WERELDTIME MASTER CHRONOMETER PLATINUM HORLOGE

In de Baselworld van dit jaar introduceerde Omega de Seamaster Aqua Terra Worldtimer Master Chronometer Limited Edition, een geheel nieuwe Aqua Terra met een platinegeval van 43 mm, in-house METAS-gecertificeerde Master Chronometer 8939-beweging en een handgemaakte emailkaart op de wijzerplaat . Het dient als een halo-exemplaar voor de rest van de nieuwe Aqua Terra-collectie van dit jaar, die we hier in grote lijnen behandelen. Enigszins verrassend, de Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer Master Chronometer is het eerste horloge van wereldformaat dat Omega heeft geproduceerd en een van slechts een paar horloges die Omega heeft gekozen om platina te coveren.

Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer Master Chronometer platina horloge
Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer Master Chronometer platina horloge

In de loop der jaren is het Seamaster Aqua Terra-assortiment verschillende keren opnieuw ontworpen. De nieuwe Seamaster Aqua Terra-collectie van Omega is bijgewerkt met meer symmetrische kisten, een opnieuw ontworpen kegelvormige kroon, horizontaal in tegenstelling tot verticale nerven op de wijzerplaat (die Omega hun ‘teakconcept’ noemt), een nieuwe locatie van zes uur voor de datum, en met name de opname van de METAS-gecertificeerde Omega Master Chronometer 8800 of 8900 co-axiale kalibers. Hoewel er visuele aanwijzingen zijn die het gemakkelijk helpen identificeren als lid van de Aqua Terra-familie, is de Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer Master Chronometer een grotendeels ander dier dan de rest van de Aqua Terra-lijn.
Vanaf de wijzerplaat combineert Omega high-end materialen zoals platina, 18 k goud en natuurlijk de elegante met de hand geëmailleerde wereldkaart om iets opvallends te produceren. Het buitenste deel van de wijzerplaat is gemaakt van “gezandstraald platina-goud” en wordt afgedrukt met 24 wereldsteden. De kleurkeuze voor de wereldbestemmingen is gecodeerd, waarbij rood staat voor GMT, zwart betekent dat deze locaties plus één uur in de zomer zijn en blauw om locaties te demonstreren die geen rekening houden met zomertijd.

De schijf van de buitenste steden is zo gefixeerd dat de drager gemakkelijk de tijdzone van belang kan vinden terwijl de 24-uurs schijf rondom het uitzicht over de Noordpool ...
De schijf van de buitenste steden is zo gefixeerd dat de drager gemakkelijk de tijdzone van belang kan vinden terwijl de 24-uurs schijf rondom het uitzicht over de Noordpool …

Binnen de buitenste ring van wereldbestemmingen zijn er 18k geelgoud aangebrachte urenmarkeringen gevuld met Super-LumiNova. De binnenste wijzerplaat is van saffierglas met een geëmailleerde kaart van het noordelijk halfrond gezien vanaf de Noordpool. Rondom de wereldkaart bevindt zich een 24-uursregister dat dag en nacht ook zwart en wit is voorzien van een kleurcodering. Merk op dat de tijdzone die vaak wordt vertegenwoordigd op worldtimer-horloges van Parijs of Genève hier wordt weergegeven als Bienne, Zwitserland, waar Omega is gebaseerd.

Worldtimer-wijzerplaten kunnen een onoverzichtelijke puinhoop zijn, en terwijl de Aqua Terra Master Chronometer veel aan de hand heeft, wordt de schat aan informatie zorgvuldig georganiseerd en verspreid over voldoende wijzerplaatvastgoed om de functies werkelijk bruikbaar en gemakkelijk leesbaar te maken. Het contrast van de gouden wijzers en indices maakt de hoofdtijd ook heel goed leesbaar. Door de behuizing op maat te maken tot 43 mm vanaf de breedte van 41 mm van de meeste heren Omega Seamaster Aqua Terra, werd ruimte gecreëerd voor al die informatie, maar werd ook meer van dat zoete, zoete platina gevraagd.

Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer Master Chronometer platina horloge
Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer Master Chronometer platina horloge

De behuizing van de Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer Master Chronometer is stilistisch vergelijkbaar met de andere Aqua Terra-verwanten met gedraaide nokken, een symmetrisch ontwerp en een conische kroon, maar de grotere afmeting en het gebruik van platina verhogen het geheel in zowel aanwezigheid als natuurlijk, kosten. Omdat dit nog steeds een Aqua Terra is, wat in wezen een water-geschikt sporthorloge is, heeft de Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer Master Chronometer ook een zeer respectabele 150m waterbestendigheid. Hoewel dit geen professioneel duikwachtnummer is, zou dit meer dan genoeg moeten zijn voor de occasionele gemorste gin-tonic die kan optreden terwijl miljoenen dollars aan chips over de tafel worden geduwd in je favoriete Macau-casino, zoals je dit horloge zou kunnen dragen. Aan de achterkant van de platina-kast zit een verplichte tentoonstellings-achterkant, waarmee je visueel toegang hebt tot het kaliber 8939.

OMEGA SEAMASTER AQUA TERRA JUWELEN HORLOGE

SEAMASTER AQUA TERRA SIERADEN
Na de beroemde transformatie van de Seamaster Aqua Terra-collectie verlegt OMEGA opnieuw de grenzen van schoonheid, met een nieuw model dat het ontwerp verheft door een boeiende selectie van stralende juwelen. Voor veeleisende horlogedragers is dit een model dat gewoon moet worden gezien.

Samen met een 38 mm 18K Sedna ™ gouden kast, neemt dit uurwerk het vakmanschap van kostbare materialen nog verder, met een diamant-geplaveide ring, 12 marquise-cut rode robijnen voor indexen en 191 diamanten op de wijzerplaat.
Samen met een 38 mm 18K Sedna ™ gouden kast, neemt dit uurwerk het vakmanschap van kostbare materialen nog verder, met een diamant-geplaveide ring, 12 marquise-cut rode robijnen voor indexen en 191 diamanten op de wijzerplaat.

Omega’s toewijding tot het gebruiken van de meest moderne Master Chronometer Calibers in al haar horloges strekt zich uit tot damesstukken, waaronder sieradenhorloges, iets dat een stap boven de gebruikelijke standaard staat. Terwijl de meeste sieradenhorloges van luxe merken nog steeds quartz-bewegingen bevatten, bevat de Omega Seamaster Aqua Terra Jewellery deze week de Co-Axial Master Chronometer Calibre 8807, een METAS-gecertificeerd automatisch uurwerk met een 55-uur gangreserve .

Op de indrukwekkende wijzerplaat worden zilverachtige guillochegolven afgewisseld met golven in 18K Sedna ™ goud en 18K Sedna ™ gouden golven die geplaveid zijn met diamanten.
Op de indrukwekkende wijzerplaat worden zilverachtige guillochegolven afgewisseld met golven in 18K Sedna ™ goud en 18K Sedna ™ gouden golven die geplaveid zijn met diamanten.

Deze stap om een ​​elitaire beweging in een sieradenhorloge te plaatsen, klinkt steeds logischer omdat de horloge-industrie midden in een nieuw tijdperk van extreme chronometrie zit. Precisie is belangrijk, interne verplaatsingsproductiemogelijkheden zijn belangrijk, evenals het vermogen om mechanische bewegingen te garanderen en te onderhouden. Als ik veel geld wil spenderen aan een sieraden horloge – Top Wesselton diamanten of perfect op elkaar afgestemde robijnen zijn niet goedkoop – zou ik binnen het horloge ook niets minder dan een elitaire beweging verwachten.
Zoals alle Master Chronometer-bewegingen van Omega, heeft de Calibre 8807 een co-axiaal echappement, een vrijgeveerd balanceerwiel gecombineerd met een Si14 siliciumbalansveer en is goedgekeurd door METAS. Dit betekent dat naast het feit dat de beweging een COSC-gecertificeerde chronometer is en dus een nauwkeurigheid heeft van -4 tot +6 seconden per dag, het horloge zelf ook tests heeft doorstaan ​​die zijn goedgekeurd door het Zwitserse Federale Instituut voor Metrologie (METAS), wat verzekert dat een dagelijkse precisie van tussen 0 en +5 seconden. De test, die realistische draagcondities nabootst, garandeert ook dat het horloge een magnetische weerstand tot 15.000 gauss heeft. Deze uitgebreide test biedt een mate van zekerheid die

Het horloge wordt aangedreven door de Master Chronometer Calibre 8807, getest en gecertificeerd volgens de hoogste standaard van precisie, prestaties en magnetische weerstand van de industrie.
Het horloge wordt aangedreven door de Master Chronometer Calibre 8807, getest en gecertificeerd volgens de hoogste standaard van precisie, prestaties en magnetische weerstand van de industrie.

zelden gepaard gaat met een sieradenhorloge, dat normaal alleen op basis van esthetiek wordt gekocht.
Niet dat de dehethethet hier opbelangrijk is. De ring is bezet met diamanten, net als de wijzerplaat, samen met 12 perfect passende marquise-cut robijnen, die dient als uur markers. De 18-karaats omega’s roségouden legering, dragen het bedrijf als Sedna. De wijzerplaat is designed to waves to bodies, guilloché, waveagnet gouden appliqués and diamond settings, with personal made of edelstenen in the custom pattern. Het resultaat is een wijzerplaat die meer bezig is en veel meer dan het simpele straat bestrijken met diamanten. Als klap op de vuurpijl is het horloge waterbestendig tot 150 meter, een andere standaard van zekerheid die je niet krijgt in een horloge krijgt.

OMEGA SPEEDMASTER RACING CO-AXIALE MEESTER CHRONOMETER HORLOGES

Baselworld 2017 was een vrij sterk jaar voor de Zwitserse Omega die meer dan 170 nieuwe uurwerken tot debuut had. Onze ontmoeting met het merk was op zijn zachts gezegd overweldigend. Het belangrijkste voor mij was het feit dat een groot aantal van hun nieuwe horloges uitstekend waren, met interessante nieuwe variaties of verbeteringen op bestaande klassiekers. 2017 is het 60-jarig jubileum van de Speedmaster die debuteerde in 1957 en de show zag voorspelbaar een aantal nieuwe modellen, waaronder de Omega Speedmaster Racing Co-axiale Master Chronometer die dit jaar 10 verschillende modellen heeft.

Speedmaster Racing Co-axiale masterchronometer die dit jaar 10 verschillende modellen heeft.
Speedmaster Racing Co-axiale masterchronometer die dit jaar 10 verschillende modellen heeft.

DE SPEEDMASTER RACING MASTER CHRONOMETER
Trouw aan de OMEGA-traditie draagt elke nieuwe Speedmaster de geest en ontwerpinspiratie van het verleden. In de Speedmaster Racing Master Chronometer is dit meteen duidelijk wanneer u de knop bekijkt. Gekoppeld aan het racerfgoed van de Speedmaster, keert de kenmerkende minutenbaanstijl opnieuw samen met andere unieke en verfijnde details.

DE RACING DIAL
Het “alternerende” minuten-spoor op de wijzerplaat is een racestijl die de modellen hun naam geeft. Deze stijl sluit aan op een Speedmaster-ontwerp uit 1968 dat de leesbaarheid van de drager verbeterde. Andere wijzerplaatfuncties omvatten schuine pijlpuntindices gevuld met Super-LumiNova en uitgebreide subdials.

HET MATERIAALVERSCHIL
De horloges van 44.25mm bevatten materialen zoals roestvrij staal en 18K Sedna ™ goud, evenals glad keramiek om de randen te maken. Het saffierglas is ook opnieuw bewerkt om het horloge een slanker uiterlijk te geven.

Omega Speedmaster Racing Master Chronometer Watch Review Wrist Time
Omega Speedmaster Racing Master Chronometer Watch Review Wrist Time

DE SPORTIEVE BAND
De fantastische keuze aan armbanden en riemen van de collectie omvat een zwarte leren riem met een oranje rubberen gedeelte door het midden. De microperforaties die het oranje interieur onthullen, zijn gemaakt met een speciaal gemaakt freesgereedschap.

DE MOTOR
Gedreven door het kaliber 9900/9901 hebben het horloge en zijn beweging de hoogste standaard van precisie, prestaties en magnetische weerstand van de Zwitserse industrie bereikt, zoals goedgekeurd door het Zwitserse Federale Instituut voor Meteorologie (METAS).

In roestvrij staal behoudt het de esthetiek van de Racing Dial zeer goed. Grote leesbaarheid en zeer aantrekkelijk inderdaad.
In roestvrij staal behoudt het de esthetiek van de Racing Dial zeer goed. Grote leesbaarheid en zeer aantrekkelijk inderdaad.

Omega maakte een preview van dit horloge voorafgaand aan Baselworld 2017, en we hebben het hier besproken met de pre-finale naam van Omega Speedmaster Moonwatch Automatic Master Chronometer. Terwijl de Speedmaster Racing zich richtte op de oorsprong van de Speedmaster van de motorsport, is het echt een vervanging van de nu beëindigde Omega Speedmaster co-axiale chronograaf (aBlogtowatch review hier). Dit laatste model is echt de Speedmaster van het moderne tijdperk in een grotere 44.25mm-brede behuizing, en toen het meer dan vijf jaar geleden debuteerde, was het een grote deal omdat het de zeer indrukwekkende interne omega kaliber 9300 automatisch uurwerk bevatte.

Omdat de 9300-beweging oorspronkelijk werd vrijgegeven, heeft Omega de Co-Axial Master Chronometer-normen geïntroduceerd, wat onder andere inhoudt dat de bewegingen met deze naam zowel antimagnetische onderdelen bevatten als METAS-gecertificeerd zijn. Dus, het kaliber 9900 (en 9901 met goud) zijn de moderne Co-Axiale Master Chronometer-versies van het oudere en nu beëindigde kaliber 9300.

OMEGA SEAMASTER PROFESSIONELE DIVER 300M 42MM HORLOGE

Sinds 1993 vormt de omega Seamaster Professional Diver 300m van Omega de kern van de sportwachtcollectie van het merk. Bekend bij fans als het horloge van James Bond in GoldenEye in 1995, is de Seamaster 300m een van de meest iconische modellen van het merk. Precies op tijd voor Baselworld heeft Omega een bijgewerkte Seamaster Diver 300 aangekondigd met een keramische rand, een opnieuw ontworpen keramische wijzerplaat, een nieuwe 42 mm kastmaat en Omega’s Master Chronometer C0-Axial 8800 beweging.

DE ZEEDREEP DIVER 300M COLLECTIE
Sinds 1993 heeft de Seamaster Diver 300M een legendarische aanhang. Dit jaar viert de collectie 25 jaar met een volledige make-over van binnenuit. Het originele ontwerp en de oceaangeest zijn er nog steeds, maar nu met geavanceerde materialen en updates in elk model.

Sinds 1993 heeft de Seamaster Diver 300M een legendarische aanhang.
Sinds 1993 heeft de Seamaster Diver 300M een legendarische aanhang.

DE DETAILS ONDERZOEKEN
De afmetingen zijn nu 42 mm en elk detail is opnieuw bedacht, inclusief een nieuwe keramische rand met de duikschaal in Ceragold ™ of wit email. Binnenin zijn de horloges voorzien van de Master Chronometer Calibre 8800, waarmee de collectie onmiddellijk naar een hoger niveau van precisie, prestaties en magnetische weerstand wordt gebracht.
HET GEZICHT VAN VERANDERING
De slanke wijzerplaten zijn gemaakt van keramiek en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw of PVD-chroom. Het populaire golfpatroon is opnieuw geïntroduceerd (nu gegraveerd met laser) en de indexen zijn verhoogd en gevuld met Super-LumiNova. Zelfs de skelethanden zijn subtiel opnieuw gevormd.
NIEUWE HELIUM ESCAPE VALVE
Een van de belangrijkste details van de Diver 300M is altijd de helium-uitlaatklep geweest. Voor de nieuwe modellen heeft de klep een conische vorm gekregen en is door OMEGA gepatenteerd met een ingenieuze technologie waarmee deze onderwater kan worden bediend.

Dit jaar viert de collectie 25 jaar met een volledige make-over van binnenuit.
Dit jaar viert de collectie 25 jaar met een volledige make-over van binnenuit.

ACHTERAANZICHT
Als u het horloge omdraait, ziet u een rand met golfpatroon op de achterkant van de behuizing, evenals saffierglas, waardoor u de METAS-goedgekeurde Master Chronometer Calibre 8800 kunt zien.
DE VOLLEDIGE COLLECTIE
In totaal zijn er 14 nieuwe Diver 300M-modellen, waaronder 6 in roestvrij staal en 8 in een mix van roestvrij staal en goud. Elk model wordt gepresenteerd op een geïntegreerde zwarte of blauwe rubberen band, of een traditionele metalen armband (met een nieuw ergonomisch ontwerp en een gepatenteerde uitschuifbare opklapbare rek-en-duwer met duiker-verlenging).

Het originele ontwerp en de oceaangeest zijn er nog steeds, maar nu met geavanceerde materialen en updates in elk model.
Het originele ontwerp en de oceaangeest zijn er nog steeds, maar nu met geavanceerde materialen en updates in elk model.

De triomfantelijke terugkeer van het golfpatroon op de keramische wijzerplaat, die nu met een laser is gegraveerd, is welkom bij veel fans van de Seamaster. De nieuwe wijzerplaat is beschikbaar in zwart, blauw of “PVD-chroom” en wordt subtiel bijgewerkt, met een datum op zes en een nieuwe tekst die overeenkomt met het nieuwe interne kaliber van het horloge. Hoe anders het ook is, het DNA van de wijzerplaat is vrijwel hetzelfde als altijd, en bewijst dat Omega toegewijd is aan het vermogen van deze stijl om de tand des tijds te doorstaan met slechts kleine ontwerpwijzigingen.

De heliumvrijzetklep van de Seamaster Diver 300m om tien uur is ook subtiel anders dan bij oudere modellen, met een conisch profiel en het nieuwe vermogen om onder water te werken. Zoals gebruikelijk door Omega, zal de nieuwe Seamaster Diver 300m-collectie niet minder dan veertien nieuwe modellen bevatten, met zes in roestvrij staal en acht met een mix van roestvrij staal en goud.

Omega Speedmaster Co-axiale meesterchronometer Moonphase chronograaf “Blue Side Of The Moon”

De Speedmaster is een van de meest iconische uurwerken van OMEGA en maakte deel uit van alle zes maanmissies. Deze “Blauwe zijde van de maan” neemt de geest van verkenning een stap verder en ontleent zijn naam aan de kleur van de donkerblauwe lucht.Het horloge van 44,25 mm heeft een blauwe keramische behuizing aangevuld met een blauwe keramische ring met Liquidmetal ™ tachymeter. Het wordt gepresenteerd op een blauwe leren riem met een blauwe keramische, ceramised titanium foldover gesp.

"... Liquidmetal ™ is voor sommige modellen op de tachymeterschaal gebruikt, wat eerst weer een Speedmaster is ..."
“… Liquidmetal ™ is voor sommige modellen op de tachymeterschaal gebruikt, wat eerst weer een Speedmaster is …”

De blauwe keramische wijzerplaat bevat 18 K witgouden indexen en wijzers. Om 6 uur is de nauwkeurige Moonphase-indicatie, die een blauwe keramische maanfase-schijf bevat met nabije en verre zijkanten van de maan in LiquidMetal ™.Voor het aansturen van het uurwerk is de OMEGA Co-axiale masterchronometer 9904, die officieel is gecertificeerd door METAS.

Omdat Speedmaster Dark Side Of The Moon, die de charme van een zwarte keramische behuizing kenmerkte, jaren geleden een hit was op Baselworld, was Omega erg enthousiast over het adopteren van de uitdrukking “(kleur) kant van de maan.” Het merk bleef keramische kisten van verschillende kleuren onderzoeken en creëerde een aantal verschillende stijlen van werken.Het Seamaster Planet Ocean duikhorloge heeft zelfs een zwarte en blauwe keramische schaalversie gelanceerd, en Speedmaster Blue Side Of The Moon is de 2017 Speedmaster keramische modellen. De nieuwste werken zijn ook de enige nieuwe keramische modellen in de serie. De naam Omega Speedmaster Co-axiale Master Chronometer Moonphase Chronograaf “Blue Side Of The Moon” is over het algemeen ook lang.

"Op de meeste modellen onthult een close-up van de Moonphase-schijf de iconische voetafdruk achtergelaten door Neil Armstrong."
“Op de meeste modellen onthult een close-up van de Moonphase-schijf de iconische voetafdruk achtergelaten door Neil Armstrong.”

DE SNELMACHTMACHINE MEERDERE SAMENGESTELDE MEESTER CHRONOMETER CHRONOGRAAF
Evenals het prachtig meten van elk moment op aarde; deze collectie volgt de fasen van de maan, wat volkomen logisch is, aangezien de Speedmaster het eerste horloge was dat ooit op het maanoppervlak werd gedragen. Als Master Chronometer viert de Moonphase nog een ander pioniersmoment: de veeleisende nieuwe teststand van OMEGA, ingesteld door METAS.

DE MAANPHASE NEER SLUITEN
Het gedurfde kleurgebruik geeft elke Moonphase zijn kenmerkende uiterlijk. Samen met een opaalzilver wijzerplaatmodel zijn er ook wijzerplaten in zongeborsteld zwartbruin, blauw of grijs. De keramische randen bieden ook tal van aantrekkelijke opties in zwart, bruin, blauw en groen. De koffers zijn gemaakt van roestvrij staal, 18K geel goud of 18K Sedna ™ goud en de dubbele tweehandige subdials geven de horloges een mooi symmetrisch uiterlijk.

LUNAIRE PRECISIE
Een korte astronomieles: een maanmaand is geen 30 dagen, maar iets meer dan 29,5 dagen. Een moeilijke tijd om te managen voor een standaard tandwielstelsel, maar OMEGA’s Moonphase is aan het werk. Het uiterst nauwkeurige mechanisme hoeft pas na 10 jaar te worden aangepast en het duurt slechts een paar slagen van de kroon.

EEN LIFELIKE MAAN
Op roestvrijstalen modellen is het beeld van de maan net zo gedetailleerd als een NASA-foto. Dit is verkregen door een speciale microstructureringstechniek op een metaalkristalschijf. Kijk dichterbij en je kunt zelfs de voetafdruk van een extra astronaut zien.

DE MEESTER BEWEGING
De revolutionaire nieuwe 9904- en 9905-bewegingen bestaan uit 368 componenten en markeren het begin van een heel nieuw tijdperk in de horlogemakerij: de co-axiale meesterchronometer is geland.

UNIEKE KENMERKEN
De horloges hebben een recorder van 60 minuten en 12 uur op 3 uur, evenals een datumwijzer en een hand van een kleine seconde om 9 uur. De boeiende Moonphase-indicatie zit om 6 uur. De wijzers en indexen zijn gecoat in Super-LumiNova voor extra helderheid in donkere omstandigheden.

DE “BLAUWE ZIJDE”

Met betrekking tot de donkere nachtelijke hemel heeft OMEGA de ‘Blauwe kant van de maan’ gemaakt in prachtig blauw keramiek. Dit materiaal wordt gebruikt voor de behuizing, ring en wijzerplaat, terwijl de maanfase-schijf blauw keramiek is met twee manen in Liquidmetal ™. De gecertificeerde Master Chronometer bevat ook 18K witgoudindices en wordt gepresenteerd op een blauwe lederen band.

OMEGA GLOBEMASTER CO-AXIALE HOOFDKRONOMETERHORLOGE

Voor 2015 blijft Omega spannende nieuwe horloges uitbrengen die (vaak rechtstreeks) geïnspireerd zijn door hun eigen geschiedenis, terwijl ze ook dienst doen als debuut voor nieuwe technologieën of functies die deze moderne horloges zo opwindend maken voor liefhebbers. De gloednieuwe Omega Globemaster Co-Axiale Master Chronometer is iets dat veel vereist om volledig uit te leggen, maar er zijn maar weinig woorden nodig om de stijl van dit elegante, nog steeds soort van sportieve, nieuwe uurwerk geïnspireerd door originele Omega Constellation-horloges te waarderen – namelijk die met de zogenaamde “cirkelpan” -beltonen. Omega kon deze horloges echter niet alleen “sterrenbeelden” noemen, omdat op dit moment de constellatie een geheel andere modelfamilie is (en dat kan mensen vandaag verwarren, slechts een klein beetje). Met dat gezegd, de technische volledige naam van de collectie omvat “Constellation.” Dus we hebben nu de 2015 Omega Constellation Globemaster Co-Axiale Master Chronometer.

De Globemaster is een zeer veelzijdig pols metgezel. Hoewel het een jurk horloge op grond van het ontwerp, het eigenlijk omarmt casual kleding vrij goed; ...
De Globemaster is een zeer veelzijdig pols metgezel. Hoewel het een jurk horloge op grond van het ontwerp, het eigenlijk omarmt casual kleding vrij goed; …

Afgezien van het gebruik van deze nieuwe Globemaster-naam, zijn er veel leuke kleine details die rechtstreeks uit vintage Omega Constellation-horloges zijn genomen, en in feite behoort deze tot de Constellation-collectie van Omega. Sommige toegewijde verzamelaars kunnen ervoor kiezen gewoon hun ogen te sluiten en denken: “Ik weet in mijn hart dat dit een moderne ‘originele’ constellatie is, dus ik zal die naam op de wijzerplaat voorstellen.” Een van mijn favoriete Omega Globemaster co-axiale meesterchronometer kijkdetails is het 18 karaats gouden of stalen embleem in het saffierglas aan de achterkant van het horloge met een afbeelding van een observatorium. Omega-verzamelaars zullen dat detail heel leuk vinden. Het taartvormige ontwerp van de koepelvormige wijzerplaat is ook een leuke touch en de leesbaarheid van de collectie is zeer indrukwekkend.

Qua afmetingen is de Omega Globemaster Co-Axial Master Chronometer-collectie 39 mm breed en in 2015 neemt Omega het niet traag met versies door een 18 k Sedna-goud (in feite rose goud), een stalen versie en een twee -Toon model. Wanneer Omega uitkomt met een nieuwe collectie waarvan het merk aanvoelt dat deze populair zal zijn, is er zelden een gebrek aan variatie voor de consument om uit te kiezen. Wat ik erg leuk vind aan de nieuwe Omega Globemaster Co-axiale hoofdchronometer, is de afwerking van de behuizing die meestal is geborsteld. Dat geldt ook voor de armband die een nette sportieve uitstraling heeft, aangeboden in een geborstelde afwerking of gepolijst. Het belangrijkste gepolijste element in de behuizing is de ring. Hoewel veel mensen de Omega Globemaster Co-Axial Master Chronometer-omlijsting zullen zien als een beetje thematisch vergelijkbaar met een gecanneleerde rand op Rolex-horloges, is dit een ontwerpelement dat aanwezig is op sommige bestaande Omega-uurwerken.

Klassiek design ontmoet technologie in de Omega Globemaster collectie
Klassiek design ontmoet technologie in de Omega Globemaster collectie

De blauwgedrukte stalen versie van de Omega Globemaster Co-Axiale Master Chronometer is waarschijnlijk mijn favoriet. Het is een diep, grijsachtig blauw dat de afwerking van steen heeft, zodat het niet glanzend is. Ik moet zeggen dat de leesbaarheid van de Omega Globemaster Co-Axial Master Chronometer-collectie ook best goed is, met de uitgewerkte wijzers en uurmarkeringen. Veel mensen zullen hier blij mee zijn als een dagelijkse slijtage, en anderen zullen zich misschien niet gelukkig voelen met het ontwerp, omdat ze Omega voornamelijk zien als een producent van sporthorloges.

Dat is eigenlijk een interessant onderwerp – Omega is een heel divers merk en kent in veel gevallen verschillende mensen die hen om verschillende redenen leuk vinden. Sommige mensen houden van Omega vanwege de horloges van De Ville en Constellation, zonder enige interesse in Speedmaster of Seamaster – en natuurlijk is het tegenovergestelde vaak waar. Ik weet niet dat ik echte Omega-liefhebbers heb ontmoet die houden van alles wat Omega vandaag doet – wat een interessante dimensie toevoegt aan de persona van het merk. Het bewijst gewoon dat Omega ernaar streeft om een beroep te doen op veel mensen die zelf vaak van elkaar verschillen.

Omega Globemaster Chronometer Jaarkalender
Omega Globemaster Chronometer Jaarkalender

Voor veel mensen zit het meest interessante verhaal van de Omega Globemaster Co-Axiale Master Chronometer in de beweging. Hier debuteert Omega de naam “Co-Axial Master Chronometer” die min of meer “Master Co-Axial” vervangt die slechts een jaar bestaat. Dus als je een Omega Master Co-Axial horloge hebt of wilt krijgen, heb ik het gevoel dat dit verzamelobjecten zullen zijn omdat het niet te lang geproduceerd zal zijn. Waarom de naam veranderen? Welnu, de nieuwe Omega CALAMENT 8900-bewegingsfamilie is de eerste die de Omega METAS-nauwkeurigheidscertificering heeft ontvangen, wat Co-Axial Master Chronometer is. Wat betekent dit? Staat u mij toe het uit te leggen.

OMEGA DE VILLE TRÉSOR DAMES HORLOGE

DE TRÉSOR-COLLECTIE
De Trésor-collectie volgt een lange traditie van uitstekende Koop omega horloges voor vrouwen. Deze modellen zijn echter gemaakt met een nieuwe generatie in gedachten. Terwijl inspiratie uit het verleden is gehaald, is de collectie doelbewust vooruitstrevend in het ontwerp, en straalt vertrouwen uit met een echt moderne touch.

Het woord trésor betekent “schat” in het Frans en het is de naam van Omega’s nieuwe collectie dameshorloges. De subcollectie van de familie De Ville is niet nieuw in naam, maar op een andere manier zijn ze nieuw voor Omega. Het Omega De Ville Trésor dameshorloge is er in verschillende maten en een reeks stijlen met verschillende koffers, wijzerplaatkleuren en riemen. Alles omvat diamanten, maar opties in roestvrij staal helpen de prijzen voor meer mensen redelijker te houden.

Toegepast op een dameshorloge lijkt de naam Trésor volkomen natuurlijk en gepast, maar de Omega De Ville Trésor bestaat sinds 2014 als een enigszins over het hoofd gezien, limited-edition herenhorloge. Er is ook een damesversie toegevoegd, maar deze bleef in overeenstemming met de herenversie’s traditionele, retro styling. Omega legt uit dat vóór de 2014 De Ville Trésor, de term voor het eerst werd gebruikt in het bedrijf in een horloge uit 1949 met betrekking tot de beweging – de ‘schat’ binnenin, denk ik. Het is een beetje ironisch omdat de quartz-beweging in het nieuwe horloge van de Omega De Ville Trésor dames niet echt benadrukt of speciaal is. De Omega De Ville Trésor van 2014 had daarentegen een indrukwekkende Omega Master co-axiale chronometer (of hoe ze het ook noemen) beweging.

De Omega De Ville Trésor 2017 gebruikt een 4061 quartz uurwerk van het kaliber dat te vinden is in een aantal Omega dameshorloges om ze dun, smal, kwarts nauwkeurig en probleemloos te houden. Het heeft een batterijlevensduur van 48 maanden, evenals een “rood Omega-logo met gerhodineerde onderdelen en ronde nerven” – hoewel je dit niet regelmatig zult zien, want deze Omega De Ville Trésor heeft een solide achterkant met een spiegel en laser- geëtst bloemenmotief.

De ronde kast is beschikbaar in 39 mm (9,75 mm dik) of 36 mm (8,85 mm dik) in gepolijst staal of 18 k Sedna-goud en een reeks wijzerplaatkleuren. Het lijkt er nu op dat de Sedna gouden versie slechts 36 mm groot is. De vloeiende vorm van diamanten op tegenovergestelde hoeken van de zaak, evenals de langwerpige Romeinse cijfers en slanke wijzers, bepalen het algehele uiterlijk van de Omega De Ville Trésor dameshorloges, maar details zoals de rode “vloeibare keramische” bloem van de kroon met een diamant in het midden maakt het ontwerp meer verfijnd en bevredigend – naar mijn mening tenminste. Omega zegt dat de kroon is gepolijst met “HyCeram” om het “glanzender” te maken.

Sommige ontwerpelementen kunnen hier bekend aanvoelen of doen denken aan bepaalde andere dameshorloges. In staal is de Omega De Ville Trésor echter aanzienlijk minder duur dan bijvoorbeeld de Piaget Limelight Gala met een vergelijkbare visuele werveling van diamanten in de asymmetrische nokken, aanzienlijk meer van hen, en geplaatst in edelmetalen kisten. Ben ik het of is bijna elke denkbare vorm, lettertype, enz. Al geclaimd door een horloge of merk dat elk ander gebruik van iets soortgelijks uiterlijk niet origineel maakt? Kent Cartier bijvoorbeeld Romeinse cijfers, bijvoorbeeld? Nou, dat soort dingen doen ze, denk ik …

OMEGA SPEEDMASTER DONKERE KANT VAN DE MAAN APOLLO 8 HORLOGE

Krediet waar het moet komen, ik koester elk van die exotische en zeldzame gelegenheden waarin ik bewijs zie voor een groot merk dat naar zijn klanten luistert. Sommige van de hot-sellers van Omega, waaronder de ontzagwekkende Dark Side of the Moon-serie, waren, volgens veel van de toegewijde volgers van het merk, gewoon te breed en te dik voor hun eigen bestwil, waardoor velen gedwongen werden hun portemonnee in hun zakken te laten en hun anders gewenste horloges in de winkels. Met deze Omega Speedmaster Dark Side Of The Moon Apollo 8 zien we nog een van de weinige keren dat een merk luisterde en bracht het ons een nieuwe release die hun schreeuwen beantwoordde – zelfs als dit betekende dat je inging tegen eerdere zelfopgelegde regels of het overtreden van tot nu toe heilige glazen plafonds in creativiteit. Zie hier de dunste en meest draagbare Omega DSotM tot nu toe.

"Apollo 8 draaide 10 keer in 20 uur rond de maan tijdens zijn missie. Een belangrijke menselijke prestatie. "
“Apollo 8 draaide 10 keer in 20 uur rond de maan tijdens zijn missie. Een belangrijke menselijke prestatie. “

ONZE NIEUWSTE HORLOGES
Dit jaar viert de iconische omega Seamaster Diver 300M kopen horloges 25 jaar met een reeks bijgewerkte modellen. Maar er zijn tal van andere jubilea en nieuwe collecties om te verkennen – van de nieuwe Trésor tot een op ruimte geïnspireerde Speedmaster. OMEGA’s bewegingsrevolutie gaat ook verder met de komst van de 12e en 13e nieuwe Master Chronometer Calibres.

THE SPEEDMASTER “DONKERE KANT VAN DE MAAN” APOLLO 8
In 1968 werd de Apollo 8-ploeg de eerste mens die ooit de donkere kant van de maan zag. 50 jaar later heeft OMEGA deze ongelooflijke chronograaf geproduceerd als eerbetoon aan die missie. Dit horloge is niet alleen voorzien van een skeletonized wijzerplaat, maar ook van zijn speciaal gedecoreerde versie van het beroemde Moonwatch-kaliber 1861.

"De Calibre 1869 is een speciaal gedecoreerde versie van OMEGA's beroemde Calibre 1861."
“De Calibre 1869 is een speciaal gedecoreerde versie van OMEGA’s beroemde Calibre 1861.”

DE MAAN OP JE POLS
Gepresenteerd op een geperforeerde zwarte leren riem met geel rubber door het midden, blijft het unieke ontwerp van de Speedmaster trouw aan Apollo 8’s pioniersgeest. Het hele horloge is geproduceerd in glanzend zwart keramiek en de wijzerplaat is vakkundig gerafeld om een zwartgeblakerde beweging binnenin te onthullen. Het meest indrukwekkend is dat de beweging met laser is geablateerd om realistische beelden van het maanoppervlak te produceren.

DE KLEUREN
De handen van de chronograaf zijn geel gelakt, terwijl de tachymeterschaal en kroon van het horloge zijn gevuld met witte Super-LumiNova. De woorden Speedmaster en Tachymetre verschijnen ook in het geel.

De achterkant van de camera duikt in de donkere kant van de maan die alleen astronauten te zien krijgen. Het is ook een perfect beeld van de Calibre 1869 binnenin.
De achterkant van de camera duikt in de donkere kant van de maan die alleen astronauten te zien krijgen. Het is ook een perfect beeld van de Calibre 1869 binnenin.

DE CASEBACK
Rond de transparante achterkant van de behuizing, de woorden “WE ZULLEN U ZIEN OP DE OVERIGE KANT” verwijzen naar de laatste woorden van Jim Lovell die aan de grondbediening werd uitgesproken vlak voordat Apollo 8 naar de andere kant van de maan reisde.

OMEGA SEAMASTER OLYMPISCHE GAMES GOUDCOLLECTIE

Sinds 1932 fungeerde Omega 27 keer als officiële tijdwaarnemer van de Olympische spelen en er wordt verwacht dat deze tot minstens 2032 doorgaat – waarmee het partnerschap als 100 jaar oud wordt beschouwd. In die 27 keer zijn er een aantal vrij kleurrijke ontwerpen geweest die signalen hebben overgenomen van stopwatches met de Seamaster Olympic Official Timekeeper, naar de trottoirs van het strand van Copacabana met de Seamaster Diver 300M Rio 2016, naar de Seamaster Planet Ocean PyeongChang 2018 van dit jaar, die duurt de kleuren van de vlag van Zuid-Korea. Het is onnodig om te zeggen dat gedurfde en kleurrijke modellen veel van de limited editions domineren die Omega releases rond de Olympische Spelen. Kleediger dan de subtiele horloges van de Olympische Spelen die we onlangs zagen, de horloges van de Omega Seamaster Olympic Games Gold Collection zijn verkrijgbaar in geel goud, Omega’s Sedna (roze) goud en een gloednieuwe “Canopus” (we komen daar later op terug) wit goud om te kanaliseren de gouden, zilveren en bronzen medailles die Olympiërs winnen op het podium.

OMEGA heeft drie verschillende kleuren goud gebruikt om de algehele uitstraling van deze collectie te bereiken, inclusief 39,5 mm cases in 18K geel goud, 18K Sedna ™ goud en 18K Canopus ™ goud.
OMEGA heeft drie verschillende kleuren goud gebruikt om de algehele uitstraling van deze collectie te bereiken, inclusief 39,5 mm cases in 18K geel goud, 18K Sedna ™ goud en 18K Canopus ™ goud.

THE SEAMASTER OLYMPIC GAMES GOLD COLLECTION
De drie gouden horloges van deze collectie vertegenwoordigen prachtig de winnende medailles die worden aangeboden aan atleten op de Olympische Spelen. Ze vormen ook de perfecte hommage aan de ongelooflijke tijdwaarneming van OMEGA.

DIAL DESIGN
De koepelvormige wijzerplaten zijn licht, wit email van een eierschaal met een opvallend vintage OMEGA-logo, een minuscule baan en een Seamaster-formule ook in email. De “blad” wijzers en toegepaste indexen worden geproduceerd in 18K goud.

"Canopus ™ is een exclusieve witgouden legering die 100% nobel en onderscheidend is vanwege de hoge helderheid, witheid en duurzaamheid."
“Canopus ™ is een exclusieve witgouden legering die 100% nobel en onderscheidend is vanwege de hoge helderheid, witheid en duurzaamheid.”

DIAL DESIGN
De koepelvormige wijzerplaten zijn licht, wit email van een eierschaal met een opvallend vintage OMEGA-logo, een minuscule baan en een Seamaster-formule ook in email. De “blad” wijzers en toegepaste indexen worden geproduceerd in 18K goud.De Seamaster Olympic Games Gold Collection is geïnspireerd op de triomfantelijke gouden medailles van de Olympische Spelen.

Dit 39,5 mm model heeft een 18K geel gouden kast en een bruine, lederen riem. De koepelvormige wijzerplaat is licht, wit email van de schaal en heeft een opvallend vintage OMEGA-logo, een minuscule track en een Seamaster-formule, ook in email. De “blad” wijzers en toegepaste indexen zijn 18K geel goud.

"Binnen worden de horloges aangedreven door het Master Chronometer calibre 8807, wat de hoogste standaarden in de industrie aangeeft."
“Binnen worden de horloges aangedreven door het Master Chronometer calibre 8807, wat de hoogste standaarden in de industrie aangeeft.”

Op de achterkant van de kast is er een 18K geelgouden ring die alle bekende gaststeden omvat en dateert van de OMEGA  Olympische kopie  horloges Spelen reis, van Los Angeles 1932 tot Los Angeles 2028.Binnenin wordt het horloge aangedreven door het Master Chronometer kaliber 8807.

Zelfoprollende beweging met een coaxiaal echappement. Gecertificeerde Master Chronometer, goedgekeurd door METAS, bestand tegen magnetische velden tot 15.000 Gauss. Vrije veringsbalans met siliconen balansveer, automatische wikkeling in beide richtingen. Speciale luxe afwerking met 18K Sedna ™ gouden rotor en balansbrug. De golven van Genève in arabesque.