Rolex DAY-DATE tentoonstelling

Dit jaar, 2016, markeert het 60-jarig jubileum van de Rolex Day-Date, het horloge dat vaak ‘president’s watch’ wordt genoemd. In maart van dit jaar heeft Rolex ons de Green Dial voor de 60-jarige editie van de Day-Date laten zien, en we hebben die gelegenheid aangegrepen om A) je een prachtig ogend uurwerk te laten zien en B) om je alles over de geschiedenis van de Day-Date te vertellen. Oorspronkelijk geïntroduceerd in 1956, werd de Day-Date alleen gemaakt in edelmetalen (naast enkele uitzonderingen, zoals deze) en het werd al snel de belichaming van het luxe horloge voor succesvolle mensen. Dit jaar heeft de Rolex Day-Date-tentoonstelling de wereld rondgereisd en arriveert nu in mijn geboortestad, Den Haag, Nederland. Tijd voor ons om naar een nogal buitengewone reizende tentoonstelling te gaan kijken, die nu te zien is bij Schaap & Citroen in Den Haag, onze lokale Rolex-dealer.

Dit jaar, 2016, markeert het 60-jarig jubileum van de Rolex Day-Date
Dit jaar, 2016, markeert het 60-jarig jubileum van de Rolex Day-Date

Nu hadden we je kunnen vertellen over alle indrukwekkende technische details van de nieuwe beweging van de Day-Date. Natuurlijk is het een interne beweging, en ik denk dat in dit geval, omdat we het over Rolex hebben, iedereen weet dat ze alleen hun eigen bewegingen gebruiken. We hebben echter al een uitsplitsing gemaakt van de belangrijkste elementen van het nieuwe kaliber 3255 toen het vorig jaar werd geïntroduceerd in de nieuwe Day-Date 40. Dit model, de Rolex Day-Date 40, is de opvolger van de Day-Date II en komt terug op de classis en stijlvolle stijl van de originele Day-Date, slechts een beetje groter en beter geschikt voor de hedendaagse smaak. Dus geen technisch verhaal vandaag, maar iets dat niemand anders dan mijnheer Jackie Stewart me eerder dit jaar heeft verteld.

In de intro zei ik dat velen de Rolex Day-Date beschouwen als HET luxe horloge voor succesvolle mensen, en dat is een beeld dat het merk uit Genève heeft helpen creëren. Het aantal advertenties dat het merk in de jaren zestig deed, met hun meest waardevolle uurwerk, naast iemand of iets indrukwekkends, was zeker niet mis. Hierboven zie je Sir Jackie op de voorkant van een tijdschrift, daarnaast staat hij in een Rolex-advertentie en daarnaast is de Rolex-advertentie waarmee hij zijn eerste Rolex-dagendatum heeft gekocht. De legendarische coureur was niet verlegen om zijn respect en passie voor het merk te tonen, waarvoor hij ambassadeur is geworden.

en het is interessant om een ​​goed gesprek te hebben over dit horloge, zoals alleen kan worden gedaan aan de ware iconen.
en het is interessant om een ​​goed gesprek te hebben over dit horloge, zoals alleen kan worden gedaan aan de ware iconen.

Nu zijn er niet zoveel pictogrammen in de wereld van horloges. We kunnen er een paar bedenken en een groot deel van die weinigen is gemaakt door een en hetzelfde merk, namelijk Rolex. De dag-datum, het horloge van de president, viert zijn 60e verjaardag en de tentoonstelling die ze hebben gemaakt is zeer informatief en feitelijk, en het is interessant om een ​​goed gesprek te hebben over dit horloge, zoals alleen kan worden gedaan aan de ware iconen.

omdat zij goed op de hoogte zijn van de dag en een heleboel interessante feiten kunnen vertellen.
omdat zij goed op de hoogte zijn van de dag en een heleboel interessante feiten kunnen vertellen.

De tentoonstelling bestaat uit een “presidentiële” armband met informatieve displays, waaronder verschillende videoschermen, en een grotere collectie Day Date die kan worden bewonderd. Ik zou aanraden om een ​​gesprek te hebben met een van de stafleden, omdat zij goed op de hoogte zijn van de dag en een heleboel interessante feiten kunnen vertellen.

kopen Rolex Deepsea 116660 – D-Blue-44 MM

In 2016 heeft Rolex een van zijn meest iconische horloges, de Explorer 1 39 mm, geüpdatet, waardoor enkele details zijn verbeterd waar verzamelaars over hebben geklaagd. Verrassend inderdaad, maar Rolex luistert nu echt naar hen en zorgt ervoor dat kinderfouten worden gecorrigeerd. Dit jaar, voor Baselworld 2018, gebeurt hetzelfde met de gigantische Deepsea en de kroon heeft enkele updates gemaakt om het model op peil te houden met de verwachtingen. Bekijk de Rolex Deepsea Ref 2018 bijgewerkt. 126660.

kopen Rolex Deepsea 116660 - D-Blue-44 MM
kopen Rolex Deepsea 116660 – D-Blue-44 MM

De Rolex Deepsea is altijd een beetje uniek geweest in de Rolex-collectie. Als een correct beest met utilitaire roots is het een soort haat of liefde, wat duidelijk een statement op de pols maakt – onthoud dat niet alleen een behuizing met een diameter van 44 mm heeft, maar vooral een erg dik (ongeveer 18 mm) en een zwaar horloge stuk om de pols. Waarom? Gewoon omdat het een horloge is dat een diepte van bijna 4 kilometer kan weerstaan …

Voor 2018 werkt Rolex hun “Beast” bij – en geeft de Rolex Deepsea Sea-Dweller Reference 126660 vrij met een kleine update. Het bevat enkele cosmetische updates die je gemakkelijk kwijtraakt als je niet bekend bent met het model en hun recente 3235-beweging beschreven in de beroemde “Black Cyclops” Sea-Dweller van vorig jaar (die een polariserende breuk in het zee-ruimtecontinuüm veroorzaakte). Het lijkt de Rolex-strategie met de ref. De 126660 leek meer op het zorgen voor suggesties van verzamelaars en het creëren van een moderne update die zo dicht mogelijk bij het origineel ligt. We zullen snel bekijken wat deze veranderingen zijn en hoe ze de algehele productlijn beïnvloeden

Rolex, 44mm Oyster Perpetual Date "Deep Sea D-Blue wijzerplaat James Cameron" 3900m Keramische bezel Ref.116660 Chronometer in staal
Rolex, 44mm Oyster Perpetual Date “Deep Sea D-Blue wijzerplaat James Cameron” 3900m Keramische bezel Ref.116660 Chronometer in staal

Voor 2018 omvat de update zowel de zaak, de beweging als enkele minder belangrijke details op de wijzerplaat (de echt minder belangrijke). Het idee was duidelijk niet om de klok te veranderen en deze zo dicht mogelijk bij het moment van lancering te houden. Toch brengt de nieuwe Rolex Deepsea Ref. 126660 enkele interessante correcties om het beter te maken en mechanisch te updaten.

Om het horloge visueel evenwichtiger en comfortabeler om de pols te maken, zijn de lussen dunner en is de armband 1 mm groter. De breedte van de lussen is nu 22 mm in plaats van 21 mm. Dit strekt zich uit tot de sluiting, die ook groter is, waardoor de Rolex Deepsea Ref. 126660 uiteindelijk aangenamer om de pols kan zijn dan zijn voorganger. De dunnere nokken geven het horloge geen elegante toets, maar de verhoudingen zijn in ieder geval beter dan voorheen.

Rolex Deepsea Sea-Dweller D-Blue horloge voor hands-on handen van James Cameron
Rolex Deepsea Sea-Dweller D-Blue horloge voor hands-on handen van James Cameron

Qua specificaties is de Rolex Deepsea Ref. 126660 nog steeds waterbestendig tot 3.900 meter en heeft hij nog steeds de Oyster-armband met Glidelock-aanpassing en de aansluiting voor de verlenging van de Fliplock-duik. Geen wijzigingen in de beschikbare knoppen: zwarte wijzerplaat met zwarte wijzerplaat of zwarte ring met een D-blauwe verloopknop (dezelfde versie geïnspireerd door Cameron die enkele jaren geleden werd gelanceerd). Een klein detail om op te merken voor de wijzerplaat zijn de second en minute hands, die iets langer zijn om perfect bij de sporen rond de wijzerplaat te passen.