Omega Speedmaster Moonwatch Professional ‘Tokyo 2020’ Limited Edition horloges hands-on

Met het einde van een Olympische Spelen komt de Meradise deluge voor de volgende en nog steeds met nog twee jaar te gaan, is Olympic Official Timekeeper Omega Speedmaster horloges  al begonnen aan het “aftellen”. Mijn gok is echter dat deze Omega Speedmaster Moonwatch Professional “Tokyo 2020” “Limited Editions zijn enkele van de mooiste horloges in verband met de komende Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio, Japan. In totaal vijf varianten verwijzen naar de vijf ringen van het Olympische logo met de kleuren van hun bezels en andere hoogtepunten. Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.

Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.
Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.

Omega is sinds 1932 officiële tijdwaarnemer voor de Olympische Spelen en ik adviseer dit gedetailleerde overzicht van de geschiedenis van de Olympische geschiedenis van Omega in de tijdwaarneming voor veel meer over de coole geschiedenis van Omega’s rol in de Olympische Spelen. Gebaseerd op eerdere horloges voor de Spelen, kunnen we op zijn minst speculeren over de algemene aanpak van Omega in de toekomst. Net als bij deze collectie met vijf horloges deed Omega een soortgelijk thema met vijf Seamaster-modellen (hands-on hier) voor de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea, in de kleuren van de Olympische ringen. We kunnen waarschijnlijk ook nog een paar Olympische horloges verwachten, nog dit jaar, bijvoorbeeld in de kleuren van de vlag van het gastland (misschien wel het Planet Ocean PyeongChang 2018 Olympische horloge), maar laten we nu eens kijken naar de kleurrijke Moonwatches op hand.

Drie van de vijf nieuwe Omega Speedmaster Moonwatch Professional “Tokyo 2020” horloges zijn allemaal van staal en twee zijn “tweekleurig” met 18k Sedna (Omega’s eigen geheime recept voor rosé goud) of 18 karaat geel goud. De specificaties zijn bekend als een gebruikelijke iteratie van de moderne Speedmaster, met een 42 mm hoes (50 m waterbestendig) en de met de hand gewonden Omega 1861 chronograaf binnenin (3 Hz, 48-uur gangreserve). Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige “doosvormige” kristal – dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.

Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige "doosvormige" kristal - dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.
Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige “doosvormige” kristal – dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.

De blauw-geel-zwart-groen-rood van de Olympische ringen worden eerst weerspiegeld in de aluminium bezels (keramische of Omega’s “Liquidmetal” zou leuk geweest zijn) van de verschillende horloges. Om geel te vertegenwoordigen, ging Omega echter met een zwarte rand en geel goud op de referentie 522.20.42.30.01.001-versie. Kortom, elke versie is naar mijn mening op zijn eigen manier aantrekkelijk. De volledig blauwe referentie 522.30.42.30.03.001 heeft een soort van “omgekeerde panda wijzerplaat” in tegenstelling tot zwart met een “echte panda wijzerplaat” – wat betekent een witte wijzerplaat met zwarte subdials, die extreem populair is maar nog steeds verrassend ongewoon op moderne horloges ondanks alle recente vintage opwekkingen. De panda, referentie 522.30.42.30.04.001, is misschien mijn favoriet.

De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand
De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand

De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand, gouden hoogtepunten van Sedna en een gezandstraalde lichtgrijze wijzerplaat. Hoe meer kleuren u combineert op een schaal, hoe moeilijker het kan zijn om het te laten werken, en hier heeft Omega er door mijn telling maar liefst vijf gebruikt, wat de meest potentieel opzichtige optie opleverde. Ten slotte is de referentie 522.30.42.30.06.001 met een rode rand en alle witte wijzerplaten misschien wel de meest direct opvallende van de vijf. Ongeacht andere kleuroverwegingen hebben alle vijf de modellen een rode Speedmaster-tekst en een bijpassende rode secondewijzer met chronograaf. Omega zegt dat het Ω-logo op een goudkleur is afgestemd op de highlights of case-materialen van elk model met betrekking tot de Olympische gouden medaille – dat is geel of Sedna en wit goud voor de volledig stalen modellen.

Omega Speedmaster Co-axiale meesterchronometer Moonphase chronograaf “Blue Side Of The Moon”

De Speedmaster is een van de meest iconische uurwerken van OMEGA en maakte deel uit van alle zes maanmissies. Deze “Blauwe zijde van de maan” neemt de geest van verkenning een stap verder en ontleent zijn naam aan de kleur van de donkerblauwe lucht.Het horloge van 44,25 mm heeft een blauwe keramische behuizing aangevuld met een blauwe keramische ring met Liquidmetal ™ tachymeter. Het wordt gepresenteerd op een blauwe leren riem met een blauwe keramische, ceramised titanium foldover gesp.

"... Liquidmetal ™ is voor sommige modellen op de tachymeterschaal gebruikt, wat eerst weer een Speedmaster is ..."
“… Liquidmetal ™ is voor sommige modellen op de tachymeterschaal gebruikt, wat eerst weer een Speedmaster is …”

De blauwe keramische wijzerplaat bevat 18 K witgouden indexen en wijzers. Om 6 uur is de nauwkeurige Moonphase-indicatie, die een blauwe keramische maanfase-schijf bevat met nabije en verre zijkanten van de maan in LiquidMetal ™.Voor het aansturen van het uurwerk is de OMEGA Co-axiale masterchronometer 9904, die officieel is gecertificeerd door METAS.

Omdat Speedmaster Dark Side Of The Moon, die de charme van een zwarte keramische behuizing kenmerkte, jaren geleden een hit was op Baselworld, was Omega erg enthousiast over het adopteren van de uitdrukking “(kleur) kant van de maan.” Het merk bleef keramische kisten van verschillende kleuren onderzoeken en creëerde een aantal verschillende stijlen van werken.Het Seamaster Planet Ocean duikhorloge heeft zelfs een zwarte en blauwe keramische schaalversie gelanceerd, en Speedmaster Blue Side Of The Moon is de 2017 Speedmaster keramische modellen. De nieuwste werken zijn ook de enige nieuwe keramische modellen in de serie. De naam Omega Speedmaster Co-axiale Master Chronometer Moonphase Chronograaf “Blue Side Of The Moon” is over het algemeen ook lang.

"Op de meeste modellen onthult een close-up van de Moonphase-schijf de iconische voetafdruk achtergelaten door Neil Armstrong."
“Op de meeste modellen onthult een close-up van de Moonphase-schijf de iconische voetafdruk achtergelaten door Neil Armstrong.”

DE SNELMACHTMACHINE MEERDERE SAMENGESTELDE MEESTER CHRONOMETER CHRONOGRAAF
Evenals het prachtig meten van elk moment op aarde; deze collectie volgt de fasen van de maan, wat volkomen logisch is, aangezien de Speedmaster het eerste horloge was dat ooit op het maanoppervlak werd gedragen. Als Master Chronometer viert de Moonphase nog een ander pioniersmoment: de veeleisende nieuwe teststand van OMEGA, ingesteld door METAS.

DE MAANPHASE NEER SLUITEN
Het gedurfde kleurgebruik geeft elke Moonphase zijn kenmerkende uiterlijk. Samen met een opaalzilver wijzerplaatmodel zijn er ook wijzerplaten in zongeborsteld zwartbruin, blauw of grijs. De keramische randen bieden ook tal van aantrekkelijke opties in zwart, bruin, blauw en groen. De koffers zijn gemaakt van roestvrij staal, 18K geel goud of 18K Sedna ™ goud en de dubbele tweehandige subdials geven de horloges een mooi symmetrisch uiterlijk.

LUNAIRE PRECISIE
Een korte astronomieles: een maanmaand is geen 30 dagen, maar iets meer dan 29,5 dagen. Een moeilijke tijd om te managen voor een standaard tandwielstelsel, maar OMEGA’s Moonphase is aan het werk. Het uiterst nauwkeurige mechanisme hoeft pas na 10 jaar te worden aangepast en het duurt slechts een paar slagen van de kroon.

EEN LIFELIKE MAAN
Op roestvrijstalen modellen is het beeld van de maan net zo gedetailleerd als een NASA-foto. Dit is verkregen door een speciale microstructureringstechniek op een metaalkristalschijf. Kijk dichterbij en je kunt zelfs de voetafdruk van een extra astronaut zien.

DE MEESTER BEWEGING
De revolutionaire nieuwe 9904- en 9905-bewegingen bestaan uit 368 componenten en markeren het begin van een heel nieuw tijdperk in de horlogemakerij: de co-axiale meesterchronometer is geland.

UNIEKE KENMERKEN
De horloges hebben een recorder van 60 minuten en 12 uur op 3 uur, evenals een datumwijzer en een hand van een kleine seconde om 9 uur. De boeiende Moonphase-indicatie zit om 6 uur. De wijzers en indexen zijn gecoat in Super-LumiNova voor extra helderheid in donkere omstandigheden.

DE “BLAUWE ZIJDE”

Met betrekking tot de donkere nachtelijke hemel heeft OMEGA de ‘Blauwe kant van de maan’ gemaakt in prachtig blauw keramiek. Dit materiaal wordt gebruikt voor de behuizing, ring en wijzerplaat, terwijl de maanfase-schijf blauw keramiek is met twee manen in Liquidmetal ™. De gecertificeerde Master Chronometer bevat ook 18K witgoudindices en wordt gepresenteerd op een blauwe lederen band.