Omega Speedmaster Moonwatch Professional ‘Tokyo 2020’ Limited Edition horloges hands-on

Met het einde van een Olympische Spelen komt de Meradise deluge voor de volgende en nog steeds met nog twee jaar te gaan, is Olympic Official Timekeeper Omega Speedmaster horloges  al begonnen aan het “aftellen”. Mijn gok is echter dat deze Omega Speedmaster Moonwatch Professional “Tokyo 2020” “Limited Editions zijn enkele van de mooiste horloges in verband met de komende Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio, Japan. In totaal vijf varianten verwijzen naar de vijf ringen van het Olympische logo met de kleuren van hun bezels en andere hoogtepunten. Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.

Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.
Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.

Omega is sinds 1932 officiële tijdwaarnemer voor de Olympische Spelen en ik adviseer dit gedetailleerde overzicht van de geschiedenis van de Olympische geschiedenis van Omega in de tijdwaarneming voor veel meer over de coole geschiedenis van Omega’s rol in de Olympische Spelen. Gebaseerd op eerdere horloges voor de Spelen, kunnen we op zijn minst speculeren over de algemene aanpak van Omega in de toekomst. Net als bij deze collectie met vijf horloges deed Omega een soortgelijk thema met vijf Seamaster-modellen (hands-on hier) voor de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea, in de kleuren van de Olympische ringen. We kunnen waarschijnlijk ook nog een paar Olympische horloges verwachten, nog dit jaar, bijvoorbeeld in de kleuren van de vlag van het gastland (misschien wel het Planet Ocean PyeongChang 2018 Olympische horloge), maar laten we nu eens kijken naar de kleurrijke Moonwatches op hand.

Drie van de vijf nieuwe Omega Speedmaster Moonwatch Professional “Tokyo 2020” horloges zijn allemaal van staal en twee zijn “tweekleurig” met 18k Sedna (Omega’s eigen geheime recept voor rosé goud) of 18 karaat geel goud. De specificaties zijn bekend als een gebruikelijke iteratie van de moderne Speedmaster, met een 42 mm hoes (50 m waterbestendig) en de met de hand gewonden Omega 1861 chronograaf binnenin (3 Hz, 48-uur gangreserve). Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige “doosvormige” kristal – dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.

Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige "doosvormige" kristal - dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.
Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige “doosvormige” kristal – dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.

De blauw-geel-zwart-groen-rood van de Olympische ringen worden eerst weerspiegeld in de aluminium bezels (keramische of Omega’s “Liquidmetal” zou leuk geweest zijn) van de verschillende horloges. Om geel te vertegenwoordigen, ging Omega echter met een zwarte rand en geel goud op de referentie 522.20.42.30.01.001-versie. Kortom, elke versie is naar mijn mening op zijn eigen manier aantrekkelijk. De volledig blauwe referentie 522.30.42.30.03.001 heeft een soort van “omgekeerde panda wijzerplaat” in tegenstelling tot zwart met een “echte panda wijzerplaat” – wat betekent een witte wijzerplaat met zwarte subdials, die extreem populair is maar nog steeds verrassend ongewoon op moderne horloges ondanks alle recente vintage opwekkingen. De panda, referentie 522.30.42.30.04.001, is misschien mijn favoriet.

De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand
De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand

De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand, gouden hoogtepunten van Sedna en een gezandstraalde lichtgrijze wijzerplaat. Hoe meer kleuren u combineert op een schaal, hoe moeilijker het kan zijn om het te laten werken, en hier heeft Omega er door mijn telling maar liefst vijf gebruikt, wat de meest potentieel opzichtige optie opleverde. Ten slotte is de referentie 522.30.42.30.06.001 met een rode rand en alle witte wijzerplaten misschien wel de meest direct opvallende van de vijf. Ongeacht andere kleuroverwegingen hebben alle vijf de modellen een rode Speedmaster-tekst en een bijpassende rode secondewijzer met chronograaf. Omega zegt dat het Ω-logo op een goudkleur is afgestemd op de highlights of case-materialen van elk model met betrekking tot de Olympische gouden medaille – dat is geel of Sedna en wit goud voor de volledig stalen modellen.

OMEGA SPEEDMASTER DONKERE KANT VAN DE MAAN APOLLO 8 HORLOGE

Krediet waar het moet komen, ik koester elk van die exotische en zeldzame gelegenheden waarin ik bewijs zie voor een groot merk dat naar zijn klanten luistert. Sommige van de hot-sellers van Omega, waaronder de ontzagwekkende Dark Side of the Moon-serie, waren, volgens veel van de toegewijde volgers van het merk, gewoon te breed en te dik voor hun eigen bestwil, waardoor velen gedwongen werden hun portemonnee in hun zakken te laten en hun anders gewenste horloges in de winkels. Met deze Omega Speedmaster Dark Side Of The Moon Apollo 8 zien we nog een van de weinige keren dat een merk luisterde en bracht het ons een nieuwe release die hun schreeuwen beantwoordde – zelfs als dit betekende dat je inging tegen eerdere zelfopgelegde regels of het overtreden van tot nu toe heilige glazen plafonds in creativiteit. Zie hier de dunste en meest draagbare Omega DSotM tot nu toe.

"Apollo 8 draaide 10 keer in 20 uur rond de maan tijdens zijn missie. Een belangrijke menselijke prestatie. "
“Apollo 8 draaide 10 keer in 20 uur rond de maan tijdens zijn missie. Een belangrijke menselijke prestatie. “

ONZE NIEUWSTE HORLOGES
Dit jaar viert de iconische omega Seamaster Diver 300M kopen horloges 25 jaar met een reeks bijgewerkte modellen. Maar er zijn tal van andere jubilea en nieuwe collecties om te verkennen – van de nieuwe Trésor tot een op ruimte geïnspireerde Speedmaster. OMEGA’s bewegingsrevolutie gaat ook verder met de komst van de 12e en 13e nieuwe Master Chronometer Calibres.

THE SPEEDMASTER “DONKERE KANT VAN DE MAAN” APOLLO 8
In 1968 werd de Apollo 8-ploeg de eerste mens die ooit de donkere kant van de maan zag. 50 jaar later heeft OMEGA deze ongelooflijke chronograaf geproduceerd als eerbetoon aan die missie. Dit horloge is niet alleen voorzien van een skeletonized wijzerplaat, maar ook van zijn speciaal gedecoreerde versie van het beroemde Moonwatch-kaliber 1861.

"De Calibre 1869 is een speciaal gedecoreerde versie van OMEGA's beroemde Calibre 1861."
“De Calibre 1869 is een speciaal gedecoreerde versie van OMEGA’s beroemde Calibre 1861.”

DE MAAN OP JE POLS
Gepresenteerd op een geperforeerde zwarte leren riem met geel rubber door het midden, blijft het unieke ontwerp van de Speedmaster trouw aan Apollo 8’s pioniersgeest. Het hele horloge is geproduceerd in glanzend zwart keramiek en de wijzerplaat is vakkundig gerafeld om een zwartgeblakerde beweging binnenin te onthullen. Het meest indrukwekkend is dat de beweging met laser is geablateerd om realistische beelden van het maanoppervlak te produceren.

DE KLEUREN
De handen van de chronograaf zijn geel gelakt, terwijl de tachymeterschaal en kroon van het horloge zijn gevuld met witte Super-LumiNova. De woorden Speedmaster en Tachymetre verschijnen ook in het geel.

De achterkant van de camera duikt in de donkere kant van de maan die alleen astronauten te zien krijgen. Het is ook een perfect beeld van de Calibre 1869 binnenin.
De achterkant van de camera duikt in de donkere kant van de maan die alleen astronauten te zien krijgen. Het is ook een perfect beeld van de Calibre 1869 binnenin.

DE CASEBACK
Rond de transparante achterkant van de behuizing, de woorden “WE ZULLEN U ZIEN OP DE OVERIGE KANT” verwijzen naar de laatste woorden van Jim Lovell die aan de grondbediening werd uitgesproken vlak voordat Apollo 8 naar de andere kant van de maan reisde.