kopie Rolex Milgauss 116400 GV-40 MM

Als onderzoekswetenschapper met een passie voor uurwerken, ben ik altijd op zoek geweest naar het horloge dat het beste past bij mijn passies van werk en leven. Past het ook in deze categorie, zoek dan niet verder dan de Rolex Milgauss, en in het bijzonder de jubileumeditie-editie 116400GV (“glass verte”) met saffiergroen glas. Het is een horloge met een uniek verhaal dat opvalt in een al te gebruikelijke Rolex-reeks die is ontworpen voor wetenschappers … Laten we eens kijken waarom dat zo is.

 Rolex Milgauss 116400 GV-40 MM
Rolex Milgauss 116400 GV-40 MM

Hoewel ik je geen volledige chronologie van de Rolex Milgauss kopie horloges zal geven, wil ik me concentreren op de belangrijke opvallende aspecten. De Rolex-website en verschillende blogposts volstaan met het documenteren van het verhaal, vooral deze post is een van de beste die ik heb gevonden in zijn geschiedenis.

Kortom, de Rolex Milgauss orologio di replica werd geïntroduceerd in de late jaren ’50 toen elektriciteit, elektronica, luchtvaart en nucleaire engineering bepaalden wat we nu de technologische en informatierevolutie noemen. Als soort hadden we net de kracht van het atoom ontdekt, we waren eindelijk in staat om de moeder aarde te verlaten (zelfs als het voor korte tijd was) en de hoeveelheid innovaties met betrekking tot transmissie, opslag en transformatie van informatie, creëerde een serie van revoluties die de mensheid voor altijd zouden veranderen.

Waterdicht voor dagelijkse activiteiten.
Waterdicht voor dagelijkse activiteiten.

Als gevolg van deze stroom van innovatie zijn wetenschappers (en in het algemeen alle) in toenemende mate blootgesteld aan magnetische velden. Niet alleen van de gebruikte hulpmiddelen, maar ook van alledaagse apparaten zoals televisies, radio’s en veel nieuwe geëlektrificeerde apparaten die hun weg naar huis vonden. Het is niet nodig om de vergelijkingen van Maxwell te kennen om te weten dat een elektrische stroom en een magnetisch veld twee zijden van dezelfde “munt” zijn en dat men gemakkelijk in de andere kan worden omgezet. De Duitse wiskundige en natuurkundige Carl Friedrich Gauss was een van de eersten die deze ruimte verkende en daarom is ter ere van hem de meting van de magnetische fluxdichtheid een Gauss. Tegenwoordig worden andere maatregelen zoals de Tesla en de ampère / meter (1000G = 0.1T = 80.000 A / m) vaker gebruikt.

De blauwe Milgauss onderscheidt zich beslist van de rest van het Rolex-assortiment
De blauwe Milgauss onderscheidt zich beslist van de rest van het Rolex-assortiment

Voor de rest, de ref. 116400GV ‘Z Blue’ is een Milgauss, wat een redelijke diameter van 40 mm betekent, een gepolijste roestvrijstalen kast (waterbestendig tot 100 m) en de zeer comfortabele oesterarmband met sluiting van de Easylink-map (die uiterst fijne aanpassingen mogelijk maakt eenvoudige). Zoals de meeste Rolex wordt het heel goed gedragen, zelfs met zijn 157 gram. De wijzerplaat, afgezien van zijn blauwe kleur, heeft wit gouden markeringen en de handen zitten vol met witte Chromalight; en er is de herkenbare marge van de oranje minuten.