Omega Speedmaster Moonwatch Professional ‘Tokyo 2020’ Limited Edition horloges hands-on

Met het einde van een Olympische Spelen komt de Meradise deluge voor de volgende en nog steeds met nog twee jaar te gaan, is Olympic Official Timekeeper Omega Speedmaster horloges  al begonnen aan het “aftellen”. Mijn gok is echter dat deze Omega Speedmaster Moonwatch Professional “Tokyo 2020” “Limited Editions zijn enkele van de mooiste horloges in verband met de komende Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio, Japan. In totaal vijf varianten verwijzen naar de vijf ringen van het Olympische logo met de kleuren van hun bezels en andere hoogtepunten. Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.

Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.
Hoewel deze bedoeld zijn als beperkte edities in Japan, hebben we ze pas echt te zien gekregen tijdens een bezoek aan de Omega-fabriek.

Omega is sinds 1932 officiële tijdwaarnemer voor de Olympische Spelen en ik adviseer dit gedetailleerde overzicht van de geschiedenis van de Olympische geschiedenis van Omega in de tijdwaarneming voor veel meer over de coole geschiedenis van Omega’s rol in de Olympische Spelen. Gebaseerd op eerdere horloges voor de Spelen, kunnen we op zijn minst speculeren over de algemene aanpak van Omega in de toekomst. Net als bij deze collectie met vijf horloges deed Omega een soortgelijk thema met vijf Seamaster-modellen (hands-on hier) voor de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea, in de kleuren van de Olympische ringen. We kunnen waarschijnlijk ook nog een paar Olympische horloges verwachten, nog dit jaar, bijvoorbeeld in de kleuren van de vlag van het gastland (misschien wel het Planet Ocean PyeongChang 2018 Olympische horloge), maar laten we nu eens kijken naar de kleurrijke Moonwatches op hand.

Drie van de vijf nieuwe Omega Speedmaster Moonwatch Professional “Tokyo 2020” horloges zijn allemaal van staal en twee zijn “tweekleurig” met 18k Sedna (Omega’s eigen geheime recept voor rosé goud) of 18 karaat geel goud. De specificaties zijn bekend als een gebruikelijke iteratie van de moderne Speedmaster, met een 42 mm hoes (50 m waterbestendig) en de met de hand gewonden Omega 1861 chronograaf binnenin (3 Hz, 48-uur gangreserve). Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige “doosvormige” kristal – dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.

Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige "doosvormige" kristal - dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.
Eén vertrekpunt van de meest klassieke Moonwatch is het gebruik van saffier voor dat hoogkoepelvormige “doosvormige” kristal – dit is een onderwerp van mogelijk debat, maar saffierglas verhoogt de wenselijkheid voor mij persoonlijk.

De blauw-geel-zwart-groen-rood van de Olympische ringen worden eerst weerspiegeld in de aluminium bezels (keramische of Omega’s “Liquidmetal” zou leuk geweest zijn) van de verschillende horloges. Om geel te vertegenwoordigen, ging Omega echter met een zwarte rand en geel goud op de referentie 522.20.42.30.01.001-versie. Kortom, elke versie is naar mijn mening op zijn eigen manier aantrekkelijk. De volledig blauwe referentie 522.30.42.30.03.001 heeft een soort van “omgekeerde panda wijzerplaat” in tegenstelling tot zwart met een “echte panda wijzerplaat” – wat betekent een witte wijzerplaat met zwarte subdials, die extreem populair is maar nog steeds verrassend ongewoon op moderne horloges ondanks alle recente vintage opwekkingen. De panda, referentie 522.30.42.30.04.001, is misschien mijn favoriet.

De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand
De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand

De rood en groen van de Olympische ringen vertegenwoordigen meer kleurrijke versies, met name de referentie 522.20.42.30.06.001 met een groene rand, gouden hoogtepunten van Sedna en een gezandstraalde lichtgrijze wijzerplaat. Hoe meer kleuren u combineert op een schaal, hoe moeilijker het kan zijn om het te laten werken, en hier heeft Omega er door mijn telling maar liefst vijf gebruikt, wat de meest potentieel opzichtige optie opleverde. Ten slotte is de referentie 522.30.42.30.06.001 met een rode rand en alle witte wijzerplaten misschien wel de meest direct opvallende van de vijf. Ongeacht andere kleuroverwegingen hebben alle vijf de modellen een rode Speedmaster-tekst en een bijpassende rode secondewijzer met chronograaf. Omega zegt dat het Ω-logo op een goudkleur is afgestemd op de highlights of case-materialen van elk model met betrekking tot de Olympische gouden medaille – dat is geel of Sedna en wit goud voor de volledig stalen modellen.

OMEGA SPEEDMASTER RACING CO-AXIALE MEESTER CHRONOMETER HORLOGES

Baselworld 2017 was een vrij sterk jaar voor de Zwitserse Omega die meer dan 170 nieuwe uurwerken tot debuut had. Onze ontmoeting met het merk was op zijn zachts gezegd overweldigend. Het belangrijkste voor mij was het feit dat een groot aantal van hun nieuwe horloges uitstekend waren, met interessante nieuwe variaties of verbeteringen op bestaande klassiekers. 2017 is het 60-jarig jubileum van de Speedmaster die debuteerde in 1957 en de show zag voorspelbaar een aantal nieuwe modellen, waaronder de Omega Speedmaster Racing Co-axiale Master Chronometer die dit jaar 10 verschillende modellen heeft.

Speedmaster Racing Co-axiale masterchronometer die dit jaar 10 verschillende modellen heeft.
Speedmaster Racing Co-axiale masterchronometer die dit jaar 10 verschillende modellen heeft.

DE SPEEDMASTER RACING MASTER CHRONOMETER
Trouw aan de OMEGA-traditie draagt elke nieuwe Speedmaster de geest en ontwerpinspiratie van het verleden. In de Speedmaster Racing Master Chronometer is dit meteen duidelijk wanneer u de knop bekijkt. Gekoppeld aan het racerfgoed van de Speedmaster, keert de kenmerkende minutenbaanstijl opnieuw samen met andere unieke en verfijnde details.

DE RACING DIAL
Het “alternerende” minuten-spoor op de wijzerplaat is een racestijl die de modellen hun naam geeft. Deze stijl sluit aan op een Speedmaster-ontwerp uit 1968 dat de leesbaarheid van de drager verbeterde. Andere wijzerplaatfuncties omvatten schuine pijlpuntindices gevuld met Super-LumiNova en uitgebreide subdials.

HET MATERIAALVERSCHIL
De horloges van 44.25mm bevatten materialen zoals roestvrij staal en 18K Sedna ™ goud, evenals glad keramiek om de randen te maken. Het saffierglas is ook opnieuw bewerkt om het horloge een slanker uiterlijk te geven.

Omega Speedmaster Racing Master Chronometer Watch Review Wrist Time
Omega Speedmaster Racing Master Chronometer Watch Review Wrist Time

DE SPORTIEVE BAND
De fantastische keuze aan armbanden en riemen van de collectie omvat een zwarte leren riem met een oranje rubberen gedeelte door het midden. De microperforaties die het oranje interieur onthullen, zijn gemaakt met een speciaal gemaakt freesgereedschap.

DE MOTOR
Gedreven door het kaliber 9900/9901 hebben het horloge en zijn beweging de hoogste standaard van precisie, prestaties en magnetische weerstand van de Zwitserse industrie bereikt, zoals goedgekeurd door het Zwitserse Federale Instituut voor Meteorologie (METAS).

In roestvrij staal behoudt het de esthetiek van de Racing Dial zeer goed. Grote leesbaarheid en zeer aantrekkelijk inderdaad.
In roestvrij staal behoudt het de esthetiek van de Racing Dial zeer goed. Grote leesbaarheid en zeer aantrekkelijk inderdaad.

Omega maakte een preview van dit horloge voorafgaand aan Baselworld 2017, en we hebben het hier besproken met de pre-finale naam van Omega Speedmaster Moonwatch Automatic Master Chronometer. Terwijl de Speedmaster Racing zich richtte op de oorsprong van de Speedmaster van de motorsport, is het echt een vervanging van de nu beëindigde Omega Speedmaster co-axiale chronograaf (aBlogtowatch review hier). Dit laatste model is echt de Speedmaster van het moderne tijdperk in een grotere 44.25mm-brede behuizing, en toen het meer dan vijf jaar geleden debuteerde, was het een grote deal omdat het de zeer indrukwekkende interne omega kaliber 9300 automatisch uurwerk bevatte.

Omdat de 9300-beweging oorspronkelijk werd vrijgegeven, heeft Omega de Co-Axial Master Chronometer-normen geïntroduceerd, wat onder andere inhoudt dat de bewegingen met deze naam zowel antimagnetische onderdelen bevatten als METAS-gecertificeerd zijn. Dus, het kaliber 9900 (en 9901 met goud) zijn de moderne Co-Axiale Master Chronometer-versies van het oudere en nu beëindigde kaliber 9300.