ROLEX OYSTER PERPETUAL YACHT-MASTER II

Voor de langste tijd, en ik neem de schuld hiervoor op, kon ik de Yacht-Master II niet zien als niets meer dan The Large Rolex. De 44 mm brede rolex Yacht-Master II replica horloges was de go-to grote Rolex, met een enorme opening in grootte tussen de 40 mm Sea-Dwellers, Submariners en anderen. De Yacht-Master II werd in 2007 debuteerd en werd net volgend jaar gevolgd door de absoluut enorme Deepsea die dezelfde breedte had op 44 mm, maar aanzienlijk dikker was, dus het leek en droeg veel, veel groter dan de YMII, waardoor het ver van de grond kwam kaart voor de meesten.

De Rolex Yacht-Master II is speciaal ontworpen voor regatta-jachtraces waarbij de startprocedure van de race vereist dat elk jacht zo goed mogelijk wordt gepositioneerd wanneer een bepaalde tijdslimiet afloopt.
De Rolex Yacht-Master II is speciaal ontworpen voor regatta-jachtraces waarbij de startprocedure van de race vereist dat elk jacht zo goed mogelijk wordt gepositioneerd wanneer een bepaalde tijdslimiet afloopt.

De Sky-Dweller maakte zijn debuut in 2012, en hoewel hij er ook groot uitziet en draagt, was hij tot 2017 exclusief verkrijgbaar in massief gouden koffers, waardoor hij ongeveer 40% duurder was dan de tweekleurige YMII die al in 2012 beschikbaar was Ik heb deze dingen opgezocht – zou niet willen poseren als iemand die dit allemaal onthoudt. Geen wonder dus dat de Yacht-Master II The Large Rolex werd, gedragen door premiership ballerinas voetballers, beroemdheden, en … in principe iedereen die wilde op de grote horloge rage met een Rolex, maar niet hield of niet kon veroorloven de Sky -Bewoner. Het feit dat Rolex zo lang heeft geduurd en pas in 2017 debuteerde met de grotere, 43 mm brede Sea-Dweller is slechts Rolex, omdat het de gebruikelijke voorzichtige persoon was die ervoor zorgde dat het bijna de boot over de grote horlogetrend misliep – maar dat is voor een andere discussie.

Sterren uitgelijnd en ik belandde in een Rolex-boetiek met een camera in de ene hand en de Yacht-Master II in de andere – welkom om het leven van een blogger te zien. Pas daar besefte ik dat ik om de Yacht Master II had moeten geven omdat mijn hemel, het is echt een indrukwekkend uurwerk. Het is de Bentley van horloges: groot, onbezonnen en opzichtig, gekocht door een demografie waar mensen die er geen deel van uitmaken graag niet willen worden geassocieerd met … Maar verder ligt een zeer indrukwekkend, goed gemaakt, uniek cool product.

Ik moet hieraan toevoegen dat het aftellen vrij kan worden ingesteld tussen 1 en 10 minuten op de Yacht-Master II, zelfs als regatta races alleen de instelbaarheid van 5-10 minuten nodig hebben.
Ik moet hieraan toevoegen dat het aftellen vrij kan worden ingesteld tussen 1 en 10 minuten op de Yacht-Master II, zelfs als regatta races alleen de instelbaarheid van 5-10 minuten nodig hebben.

Ik realiseer me nu dat het net zo goed mijn verveling kan zijn met de Submariners en Datejusts die spreken, maar toen ik mijn beelden ter plekke op het scherm van de camera reviseerde (zelfs niet een groter, beter scherm), besefte ik dat de vele ingewikkelde en goede opgemaakte details van de Yacht-Master II. Het is de juiste Rolex door en door – je zou nooit het hele horloge of de details ervan voor iets anders dan een Rolex verwarren – maar tegelijkertijd zijn de functionaliteit, de lay-out, de behuizing en het wijzerplaatontwerp verfrissend uniek.

Ja, dat is wat mij heeft. De rare zuigerachtige duwers (die niet vastgeschroefd hoeven te worden), de rare, maar vreemd mooie proporties van de nokken en rand, de ongelooflijke kwaliteit van de blauwe keramische rand en de met laser geëtste, PVD-gecoate cijfers, het rare boog van de wijzerplaat die lijkt (in mijn gedachten althans) een meter van een onderzeeër, en de ADD-curing tactiele gevoel van de Ring Command bezel. Deze maken de Yacht-Master II niet alleen in tegenstelling tot andere Rolex, maar in tegenstelling tot andere horloges. Hoe is dit gebeurd?

de Yacht-Master II is treffend waterbestendig met zijn 100m (330ft) beoordeling zonder schroevende pushers.
de Yacht-Master II is treffend waterbestendig met zijn 100m (330ft) beoordeling zonder schroevende pushers.

Of Rolex bij het ontwerpen van de Yacht-Master II al dan niet de grote trend op het oog had, we zullen het nooit weten. Ik heb geen hoop in het ontvangen van een definitieve “ja, we hebben gedaan” of “nee, we hebben niet” antwoord van hen. De Yacht-Master II is ontworpen met een programmeerbare fly-back regatta chronograaf (ooooh, alleen dat schrijven voelde vreemd bevredigend) en het was ook het horloge om Rolex’s Ring Command draaiende bezel-systeem te debuteren dat later ook in de Sky-Dweller werd gebruikt .

kopen Rolex Deepsea 116660 – D-Blue-44 MM

In 2016 heeft Rolex een van zijn meest iconische horloges, de Explorer 1 39 mm, geüpdatet, waardoor enkele details zijn verbeterd waar verzamelaars over hebben geklaagd. Verrassend inderdaad, maar Rolex luistert nu echt naar hen en zorgt ervoor dat kinderfouten worden gecorrigeerd. Dit jaar, voor Baselworld 2018, gebeurt hetzelfde met de gigantische Deepsea en de kroon heeft enkele updates gemaakt om het model op peil te houden met de verwachtingen. Bekijk de Rolex Deepsea Ref 2018 bijgewerkt. 126660.

kopen Rolex Deepsea 116660 - D-Blue-44 MM
kopen Rolex Deepsea 116660 – D-Blue-44 MM

De Rolex Deepsea is altijd een beetje uniek geweest in de Rolex-collectie. Als een correct beest met utilitaire roots is het een soort haat of liefde, wat duidelijk een statement op de pols maakt – onthoud dat niet alleen een behuizing met een diameter van 44 mm heeft, maar vooral een erg dik (ongeveer 18 mm) en een zwaar horloge stuk om de pols. Waarom? Gewoon omdat het een horloge is dat een diepte van bijna 4 kilometer kan weerstaan …

Voor 2018 werkt Rolex hun “Beast” bij – en geeft de Rolex Deepsea Sea-Dweller Reference 126660 vrij met een kleine update. Het bevat enkele cosmetische updates die je gemakkelijk kwijtraakt als je niet bekend bent met het model en hun recente 3235-beweging beschreven in de beroemde “Black Cyclops” Sea-Dweller van vorig jaar (die een polariserende breuk in het zee-ruimtecontinuüm veroorzaakte). Het lijkt de Rolex-strategie met de ref. De 126660 leek meer op het zorgen voor suggesties van verzamelaars en het creëren van een moderne update die zo dicht mogelijk bij het origineel ligt. We zullen snel bekijken wat deze veranderingen zijn en hoe ze de algehele productlijn beïnvloeden

Rolex, 44mm Oyster Perpetual Date "Deep Sea D-Blue wijzerplaat James Cameron" 3900m Keramische bezel Ref.116660 Chronometer in staal
Rolex, 44mm Oyster Perpetual Date “Deep Sea D-Blue wijzerplaat James Cameron” 3900m Keramische bezel Ref.116660 Chronometer in staal

Voor 2018 omvat de update zowel de zaak, de beweging als enkele minder belangrijke details op de wijzerplaat (de echt minder belangrijke). Het idee was duidelijk niet om de klok te veranderen en deze zo dicht mogelijk bij het moment van lancering te houden. Toch brengt de nieuwe Rolex Deepsea Ref. 126660 enkele interessante correcties om het beter te maken en mechanisch te updaten.

Om het horloge visueel evenwichtiger en comfortabeler om de pols te maken, zijn de lussen dunner en is de armband 1 mm groter. De breedte van de lussen is nu 22 mm in plaats van 21 mm. Dit strekt zich uit tot de sluiting, die ook groter is, waardoor de Rolex Deepsea Ref. 126660 uiteindelijk aangenamer om de pols kan zijn dan zijn voorganger. De dunnere nokken geven het horloge geen elegante toets, maar de verhoudingen zijn in ieder geval beter dan voorheen.

Rolex Deepsea Sea-Dweller D-Blue horloge voor hands-on handen van James Cameron
Rolex Deepsea Sea-Dweller D-Blue horloge voor hands-on handen van James Cameron

Qua specificaties is de Rolex Deepsea Ref. 126660 nog steeds waterbestendig tot 3.900 meter en heeft hij nog steeds de Oyster-armband met Glidelock-aanpassing en de aansluiting voor de verlenging van de Fliplock-duik. Geen wijzigingen in de beschikbare knoppen: zwarte wijzerplaat met zwarte wijzerplaat of zwarte ring met een D-blauwe verloopknop (dezelfde versie geïnspireerd door Cameron die enkele jaren geleden werd gelanceerd). Een klein detail om op te merken voor de wijzerplaat zijn de second en minute hands, die iets langer zijn om perfect bij de sporen rond de wijzerplaat te passen.

rolex cellini kopie horloge dubbele tijd

Tot 2014 omvatte de visie van een avondhorloge van Rolex twee opties: de dagdatum of de datejust aan de ene kant en de cellini aan de andere kant. Er was echter een probleem. De eerste twee horloges zijn niet erg elegant en de oude Cellini was … Niet echt succesvol. Maar in 2014 lanceerde Rolex de nieuwe Cellini, een rond, klassiek en zeer elegant horloge, dat onmiddellijk een succes werd. De Rolex Cellini is alleen beschikbaar in de traditionele zwart-witte wijzerplaat en krijgt dit jaar (een beetje) de opwinding, met nieuwe kleuren voor de knoppen, waaronder een dubbele bruine cast en de blauwe datum. Overzicht.

Rolex Cellini Dual Time Black Dial 18kt Everose Gold Herenhorloge
Rolex Cellini Dual Time Black Dial 18kt Everose Gold Herenhorloge

Voor 2014 is de nieuwe versie van Rolex de volledig vernieuwde Rolex Cellini-horlogecollectie. Dit omvat drie modellen waarvan we besloten hebben ze elk afzonderlijk te behandelen. Hier behandelen we de meest gecompliceerde Rolex-horloges, de Rolex Cellini-modellen, bekend als de 50529-referentie en 50525 Rolex Cellini Dual Time. Het is naast de Rolex Cellini Date en Rolex Cellini Time-modellen die ook dit jaar nieuw zijn.

Koop originele Rolex Cellini Dual Time 50525-0011 met Bitcoins bij BitDials
Koop originele Rolex Cellini Dual Time 50525-0011 met Bitcoins bij BitDials

Unitif 2014, in de Rolex-catalogus, was de naam Cellini synoniem met de prins, een klok in de vorm van een rechthoekige behuizing en, als enige object van interesse, het unieke en unieke Rolex-horloge met een zichtbare beweging. Dit kon echter niet verhullen dat Principe Cellini niet traditioneel, elegant en vooral op gelijke voet stond met de huidige normen van het merk en de verwachtingen van verzamelaars. Rolex’s antwoord kwam naar Baselworld 2014, in de vorm van een zeer traditioneel horloge, met een ronde kast, eenvoudigweg Cellini genoemd. Afgezien van de naam is de nieuwe Cellini echter niemand minder dan de afstammeling van de vorige prins. Hij speelt aan de traditionele kant van de horlogemaker en heeft ook een zekere vintage charme, met verwijzingen naar oude Bubbleback-horloges. Combineer dit met elegante wijzerplaten en wijzers, een prachtig uitgevoerde kast en interessante en ongekende complicaties (voor Rolex), en je krijgt al decennia lang de absoluut beste Rolex-jurk.

Rolex Cellini Date Black Guilloche Index Rose Gold & Leather 39mm GLOEDNIEUWE
Rolex Cellini Date Black Guilloche Index Rose Gold & Leather 39mm GLOEDNIEUWE

Verschillende Rolex-modellen zijn meer of minder populair in verschillende delen van de wereld. In de Verenigde Staten is de Rolex Cellini zeker een van de minder populaire stukken van Rolex geweest, omdat de Verenigde Staten voornamelijk een sporthorloge zijn of op zijn minst een informele horlogemarkt. De Rolex Cellini kopie horlogesis zonder twijfel een formeel ceremoniewaakstuk, dat in de Verenigde Staten voor het grootste deel overdreven is omdat onze avondhorlogemarkt wordt gedomineerd door Rolex Datejust en Rolex Day / Date-horloges. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het in de Verenigde Staten absoluut acceptabel is om een Rolex Submariner met een pak te dragen. Waar heeft Rolex deze nieuwe Cellini-familie vandaan?

kopie Rolex Milgauss 116400 GV-40 MM

Als onderzoekswetenschapper met een passie voor uurwerken, ben ik altijd op zoek geweest naar het horloge dat het beste past bij mijn passies van werk en leven. Past het ook in deze categorie, zoek dan niet verder dan de Rolex Milgauss, en in het bijzonder de jubileumeditie-editie 116400GV (“glass verte”) met saffiergroen glas. Het is een horloge met een uniek verhaal dat opvalt in een al te gebruikelijke Rolex-reeks die is ontworpen voor wetenschappers … Laten we eens kijken waarom dat zo is.

 Rolex Milgauss 116400 GV-40 MM
Rolex Milgauss 116400 GV-40 MM

Hoewel ik je geen volledige chronologie van de Rolex Milgauss kopie horloges zal geven, wil ik me concentreren op de belangrijke opvallende aspecten. De Rolex-website en verschillende blogposts volstaan met het documenteren van het verhaal, vooral deze post is een van de beste die ik heb gevonden in zijn geschiedenis.

Kortom, de Rolex Milgauss orologio di replica werd geïntroduceerd in de late jaren ’50 toen elektriciteit, elektronica, luchtvaart en nucleaire engineering bepaalden wat we nu de technologische en informatierevolutie noemen. Als soort hadden we net de kracht van het atoom ontdekt, we waren eindelijk in staat om de moeder aarde te verlaten (zelfs als het voor korte tijd was) en de hoeveelheid innovaties met betrekking tot transmissie, opslag en transformatie van informatie, creëerde een serie van revoluties die de mensheid voor altijd zouden veranderen.

Waterdicht voor dagelijkse activiteiten.
Waterdicht voor dagelijkse activiteiten.

Als gevolg van deze stroom van innovatie zijn wetenschappers (en in het algemeen alle) in toenemende mate blootgesteld aan magnetische velden. Niet alleen van de gebruikte hulpmiddelen, maar ook van alledaagse apparaten zoals televisies, radio’s en veel nieuwe geëlektrificeerde apparaten die hun weg naar huis vonden. Het is niet nodig om de vergelijkingen van Maxwell te kennen om te weten dat een elektrische stroom en een magnetisch veld twee zijden van dezelfde “munt” zijn en dat men gemakkelijk in de andere kan worden omgezet. De Duitse wiskundige en natuurkundige Carl Friedrich Gauss was een van de eersten die deze ruimte verkende en daarom is ter ere van hem de meting van de magnetische fluxdichtheid een Gauss. Tegenwoordig worden andere maatregelen zoals de Tesla en de ampère / meter (1000G = 0.1T = 80.000 A / m) vaker gebruikt.

De blauwe Milgauss onderscheidt zich beslist van de rest van het Rolex-assortiment
De blauwe Milgauss onderscheidt zich beslist van de rest van het Rolex-assortiment

Voor de rest, de ref. 116400GV ‘Z Blue’ is een Milgauss, wat een redelijke diameter van 40 mm betekent, een gepolijste roestvrijstalen kast (waterbestendig tot 100 m) en de zeer comfortabele oesterarmband met sluiting van de Easylink-map (die uiterst fijne aanpassingen mogelijk maakt eenvoudige). Zoals de meeste Rolex wordt het heel goed gedragen, zelfs met zijn 157 gram. De wijzerplaat, afgezien van zijn blauwe kleur, heeft wit gouden markeringen en de handen zitten vol met witte Chromalight; en er is de herkenbare marge van de oranje minuten.

KOOP ROLEX DATEJUST 41 kopie-horloges

Een elegant sporthorloge? Een resistent jurkhorloge? Een casual horloge? Noem het zoals je wilt, de Rolex Datejust is gewoon de definitie van off-road, een soort off-road tussen de horloges die bijna alle bases omvat, die overal kunnen komen en overal mee kunnen worden gebruikt. De Rolex Datejust 41, voor het eerst gepresenteerd op Baselworld 2016 in twee kleuren, is nu verkrijgbaar in stalen versies, wat betekent dat hij nu betaalbaarder en nog veelzijdiger is. Dit is de reden waarom we direct met de nieuwe iteraties van dit pictogram moesten gaan (ref 126300 en ref 126334), die we een SUW noemen, een Sports Utility Watch.

Geschiedenis van de Rolex-datum voor het geval dat
Geschiedenis van de Rolex-datum voor het geval dat

De nieuwe ROLEX DATEJUST 41 stalen horloge-replica‘s hebben alle verfijningen die de modellen van vorig jaar hebben. Dat betekent, minder stevige oren, een dunner doosprofiel, dunnere suikerrietmarkers en, natuurlijk, een nieuwe beweging, maar meer over de daaropvolgende beweging. Van de persfoto’s die ze ons hebben gegeven, ziet de nieuwe Rolex Datejust 41 in staal er behoorlijk indrukwekkend uit. Ik heb in het verleden gezegd dat ik de verschijning van de nieuwe Datejust 41 veel prefereer vanwege zijn elegantere behuizing en hetzelfde geldt hier.

Er zijn waarschijnlijk andere varianten, maar de enige die Rolex hier laat zien, is voorzien van een blauwe wijzerplaat met een felle sunburst-afwerking en de unieke 18 karaats witte gouden rand van het merk. De behuizing is gemaakt van gepolijst 904L roestvrij staal en de kroon maakt gebruik van het Twinlock-systeem van Rolex. De waterdichtheid is 100 meter. Het is ook uitgerust met een 904L roestvrijstalen Oyster-armband die wordt geleverd met een inklapbare Oysterclasp en het Easylink-uitbreidingssysteem van Rolex.

Rolex Datejust 41 Réplica de esfera azul
Rolex Datejust 41 Réplica de esfera azul

De Rolex Datejust is een belangrijk horloge, en in feite is het een mijlpaal in de geschiedenis van het uurwerk. Het was toen het werd geïntroduceerd in 1945 (voor de 40e verjaardag van Rolex), onder ref. 4467, het eerste waterdichte waterdichte stopwatch-horloge dat de datum in een venster op de wijzerplaat toont. Ja, je hebt het goed gehoord: voor Datejust werd deze complicatie die nu essentieel is voor bijna alle horloges op de markt, niet in een venster getoond, maar voornamelijk in sub-sferen. Datejust introduceerde wat nu de norm is in de branche: het datumvenster om 3 uur. Deze gemeenschappelijke functie is een creatie van Rolex … en vele andere.

Zoals je ziet, is het ontwerp van de eerste serie nog steeds vrij gelijkaardig aan wat we nu weten, zelfs als twee kenmerken in de loop der jaren zijn veranderd: de gecanneleerde rand (de eerste had een ring in de vorm van een munt) en iets dat een echte Rolex-zegel: de cyclops: het vergrootglas in het datumvenster. Dit kenmerkende element van de echte Datejust verscheen pas in 1954, na negen jaar productie.

Jason Derulo met zijn blauwe wijzerplaat Rolex Datejust 126334 replica horloges
Jason Derulo met zijn blauwe wijzerplaat Rolex Datejust 126334 replica horloges

In de loop der jaren is de Rolex Datejust geëvolueerd, met nieuwe ontwerpen, nieuwe wijzerplaten, verbeterde bewegingen en vele andere verfijningen. Het concept – een horloge met drie wijzers met een openingsdatum op 3 – en de algehele look die trouw is gebleven aan de originele referentie na naslag. De nieuwste evolutie van dit pictogram verscheen in 2009, met een bijgewerkte diameter, gaand van 36 mm tot 41 mm, met Datejust 2.

De nieuwe Rolex Datejust 41 in staal zal ook de nieuwe Rolex Caliber 3235 ontvangen, die niet alleen een verbeterde versie van het bestaande 3135- of 3136-kaliber is. Meer dan 90% van de beweging is nieuw. Enkele belangrijke verbeteringen zijn een nieuw type uitlaat met de naam Chronergy-uitlaat, een efficiëntere tandwielstelling, een langere hoofdveer en een effectievere automatische touwmodule. Voor huiseigenaren betekent dit een grotere energiereserve van 70 uur en verbeterde nauwkeurigheid en precisie. Samen met de nieuwe Rolex Superlative Chronometer-certificering betekent dit dat de nieuwe Rolex Datejust 41 in roestvrij staal een nauwkeurigheid van + 2 / -2 seconden per dag zal hebben.

kopie Rolex Oyster Perpetual Date 115234-34 MM

Toen het werd gelanceerd op Baselworld 2015, heeft de Rolex Oyster Perpetual 39 ref. 114300 werd algemeen aanvaard als een winnaar. Zijn winnende recept was de combinatie van een eenvoudig, schoon en perfect geproportioneerd Rolex-horloge, vervaardigd volgens de hoge normen van de kroon, met een vleugje vier gekleurde wijzerplaten en bovenal een betaalbare prijs. Hoewel er gedurende drie jaar geen verdere ontwikkelingen zijn geweest, heeft Oyster Perpetual 39 een zeer discrete terugkeer naar Baselworld 2018 gemaakt met de introductie van twee nieuwe modellen met witte of zwarte wijzerplaten – en in zekere zin kan dit laatste een ‘ alternatief voor onze lange levensduur. gewenste “Polar Explorer” (zie onze voorspellingen van Rolex 2018 hier), dus laten we het vandaag nog vergroten.

Rolex Oyster Perpetual Date 115234-34 MM Waterbestendig voor dagelijkse activiteiten.
Rolex Oyster Perpetual Date 115234-34 MM Waterbestendig voor dagelijkse activiteiten.

Met 39 mm breedte is de Rolex Oyster Perpetual 39 de grootste van de Oyster Perpetual-modellen die ook in kleinere maten bestaan. Als een casual of jurkhorloge werkt de 39 mm diameter, maar als je tot 40 mm breed wilt worden, kun je een paar honderd dollar meer uitgeven voor een Rolex Air-King. De meest serieuze concurrent van de Rolex Oyster Perpetual 39 in de Rolex-collectie (naar mijn mening) is de Rolex Explorer 214270, die dezelfde behuizing en beweging van 39 mm breed deelt. Dat gezegd hebbende, heeft Rolex een Explorer-prijs van $ 850 USD meer dankzij het complexe wijzerplaat van Explorer en de opname van comfortversterking “Easylink 5mm” in de riem. De Oyster Perpetual 39-wijzerplaat met zijn stick-indexen en rechte wijzers is iets eleganter, niet sportiever en ik denk dat hij, afhankelijk van de look, een iets ander publiek aanspreekt.

Vanaf nu, in 2018, brandmerkt Rolex de 904L-staallegering die ze gebruiken als 'Oystersteel'.
Vanaf nu, in 2018, brandmerkt Rolex de 904L-staallegering die ze gebruiken als ‘Oystersteel’.

In het inleidende artikel dat we drie jaar geleden schreven, spraken we bij MONOCROMATICO over de OP 39 (de niet-officiële naam van de Rolex Oyster Perpetual 39 Ref. 114300): “een perfecte dagelijkse beater voor mensen op zoek naar kwaliteit, robuustheid en discreet horloge . Aangezien de diameter en de dikte redelijk zijn, is het comfortabel en ziet het er in elke situatie goed uit. Het is de definitie van een casual horloge. “En na drie jaar is onze mening niet een beetje veranderd. Met zijn enige tijdweergave, zijn strakke design, zijn mix van elegante proporties en casual / casual kleding is het een van de beste opties voor een collectie herenhorloges. Een echte horologische SUV, die het grootste deel van het land aankan.

Noch een echt sporthorloge, noch een gepast ceremonieel horloge, is de ambivalentie van de OP 39 die het zo veelzijdig maakt.
Noch een echt sporthorloge, noch een gepast ceremonieel horloge, is de ambivalentie van de OP 39 die het zo veelzijdig maakt.

Geloof het of niet, maar de meeste horloge-kopers hebben slechts één horloge in hun leven nodig. Dit betekent dat ze een horloge nodig hebben dat er geschikt uitziet met een pak, een paar sneakers of een badpak. En als je erover nadenkt, is het niet gemakkelijk om te vinden. Toch doet de OP 39, met zijn moderne proporties, zijn mooie wijzerplaat, zijn stevige maar discrete behuizing / armband en het scherm zonder franje het werk perfect tot in de perfectie.