TAG Heuer Carrera Chronograph GMT Hands-On

Toen Jack Heuer in 1962 Heuer overnam, was de Carrera de eerste wacht die hij lanceerde. De Carrera is gedeeltelijk gemaakt om Heuer’s reeks chronograafhorloges te revitaliseren, maar ook omdat Jack verliefd werd op autoraces na het bijwonen van de 12 Hours of Sebring endurance race en het leren kennen van de beruchte La Carrera Panamericana-race. Dat is waar de naam Carrera vandaan kwam – niet de Porsche 911 Carrera zoals sommigen misschien denken. Wat nog belangrijker is, de Carrera werd al snel een hoeksteen voor Heuer en ter ere van zijn 55e verjaardag introduceerde TAG Heuer een nieuw Carrera-model, de TAG Heuer Carrera Chronograph GMT. Laten we het nu eens nader bekijken.

TAG Heuer een nieuw Carrera-model, de TAG Heuer Carrera Chronograph GMT. Laten we het nu eens nader bekijken.
TAG Heuer een nieuw Carrera-model, de TAG Heuer Carrera Chronograph GMT. Laten we het nu eens nader bekijken.

 

Toen Jack Heuer in 1962 Heuer overnam, was de Carrera de eerste wacht die hij lanceerde. De Carrera is gedeeltelijk gemaakt om Heuer’s reeks chronograafhorloges te revitaliseren, maar ook omdat Jack verliefd werd op autoraces na het bijwonen van de 12 Hours of Sebring endurance race en het leren kennen van de replica-horloges kopen beruchte La Carrera Panamericana-race. Dat is waar de naam Carrera vandaan kwam – niet de Porsche 911 Carrera zoals sommigen misschien denken. Wat nog belangrijker is, de Carrera werd al snel een hoeksteen voor Heuer en ter ere van zijn 55e verjaardag introduceerde TAG Heuer een nieuw Carrera-model, de TAG Heuer Carrera Chronograph GMT. Laten we het nu eens nader bekijken.

Met zijn 45 mm brede roestvrijstalen behuizing is het geen optie om de Carrera Chronograph GMT als een groot horloge te zien. TAG Heuer maakt de dikte niet bekend, maar ik denk dat het minstens 15 mm dik is. replica TAG Heuer horloges Samen met de gespierde oren, stevige chronograaf-duwers en de vrij grote en opvallende zwarte en blauwe rand, draagt ​​de Carrera Chronograaf GMT groot en ademt een ton polsaanwezigheid uit. Waterbestendigheid is een zeer adequate 100m, wat zeer geschikt is voor een sporthorloge zoals deze.

 Waterbestendigheid is een zeer adequate 100m, wat zeer geschikt is voor een sporthorloge zoals deze.
Waterbestendigheid is een zeer adequate 100m, wat zeer geschikt is voor een sporthorloge zoals deze.

De lunette is keramiek en wordt geleverd in zwart en blauw – blauw voor de daguren en zwart voor de nachturen – in tegenstelling tot de Rolex GMT-Master II Reference 116710BLNR. Ik kan begrijpen waarom sommige mensen, vooral puristen van Heuer, boos zijn op deze kleurkeuze, maar als ik praktisch zou zijn, zou ik zeggen dat het nogal aantrekkelijk is. Dat gezegd hebbende, moet ik toegeven dat een rood en blauw ‘Pepsi’-achtige montuur zinvoller zou zijn sinds vintage Heuer Autavia GMT-horloges rode en blauwe GMT-bezels sportten.

Al met al vind ik de knop vrij gemakkelijk te lezen en interessant om naar te kijken.
Al met al vind ik de knop vrij gemakkelijk te lezen en interessant om naar te kijken.

De wijzerplaat is skeletonized en pronkt met een groot deel van de Heuer 02-beweging. De tellers zijn gerangschikt op 3-6-9, die een eerbetoon is aan de originele Carrera chronograafhorloges uit de jaren ’60. Om de leesbaarheid te garanderen, zijn de uurmarkeringen gerhodineerd evenals de uren, minuten en seconden wijzers. De GMT-hand is in fel rood. De chronograafregisters van 12 uur en 30 minuten staan ​​respectievelijk op 9 en 3 uur en zijn voorzien van rhodium-plated wijzers en rhodium-plated slakkenringen. De lopende seconden teller is op 6 uur en onderscheidt zich door zijn blauwe geslakte ring. Al met al vind ik de knop vrij gemakkelijk te lezen en interessant om naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *